Tràgica mort del pilot de Sant Hilari Sacalm i Mosso d'Esquadra, Raül Torras, en una competició a l'Illa de Man

Torras era un experimentat pilot en aquesta modalitat de curses

Vídeo | Mor el pilot gironí Raül Torras mentre competia a la cursa més perillosa del món

EFE

DdG

Raül Torras, un exprimentat pilot de Sant Hilari Sacalm de 46 anys, ha perdut la vida a causa d'un accident a la cursa de Supertwin del Tourist Trophy a l'Illa de Man, on era l'únic participant espanyol. L'accident ha tingut lloc a Alpine, entre la 16ena i la 17ena milla del Mountain Course, segons fonts de l'organització. La cursa està considerada la més perillosa del món.

Torras s'havia convertit en el principal exponent català en les curses de carretera, participant habitualment al TT de l'Illa de Man, la North West 200, l'Ulster GP i el GP de Macau, a més de ser un habitual del Campionat d'Espanya de Superbike i les 24 Hores de Catalunya.

Aquest 2023 participava per cinquena vegada a la cursa més prestigiosa de la modalitat, on havia aconseguit 18 rèpliques de bronze en 21 curses disputades, amb un 15è lloc com a millor resultat l'any passat a Supertwin. Dimarts mateix, a la cursa de Superstock, havia batut el seu propi rècord com a espanyol més ràpid a l'illa, aconseguint una volta a més de 125 milles per hora.

Raül Torras, a la dreta, en una imatge d'arxiu a les 24 hores del circuit de Catalunya

Raül Torras, a la dreta, en una imatge d'arxiu a les 24 hores del circuit de Catalunya / Arxiu particular

Raül Torras, el Mosso d'Esquadra enamorat de l'Illa de Man

El Tourist Trophy de l'Illa de Man és una cursa emblemàtica i perillosa que se celebra en un recorregut de 60 quilòmetres que passa per carreteres i pobles envoltats de penya-segats, edificis, vorades... i on el més petit error es paga amb la vida. En els seus 115 anys d'història, han perdut la vida 260 participants, tres d'ells aquest any.

Torras, que també és mosso d'esquadra i membre de la unitat de Trànsit, combinava la seva passió per les motos amb la seva feina de policia. Tot i que la Federació Espanyola de Motociclisme no aprova la participació de pilots espanyols al TT de l'Illa de Man, Torras ho aconseguia competint amb una llicència andorrana.

La mort del pilot Sant Hilari Sacalm i Mosso d'Esquadra, Raül Torras, ha estat un cop dur per a la comunitat del motociclisme i els seus éssers estimats. El seu sacrifici i passió per les curses de carretera han quedat com a llegat en la història dels esports de motor.

La seva pèrdua deixa un buit en el món del motociclisme català, i la seva memòria serà recordada pels seus èxits i la seva determinació.

L'accident de 2018 a Macao

El pilot de motos Raül Torras patia un greu accident al revolt més ràpid del circuit del Gran Premi de Macau el 2018 i acabava a l'hospital. El pilot, que s'havia preparat molt bé per a aquesta prova i que estava marcant un temps espectacular, va perdre el control de la moto i impactava contra la tanca lateral del circuit.

La moto s'incendiava i el cos quedava estès sobre l'asfalt. "Tots els que han vist l'accident per TV no s'acaben de creure que hagi sortit amb vida", explicava Martino Martínez, propietari de l'equip andorrà Martimotos.com amb qui corre Raül.

Aquest matí, les xarxes s'han omplert de mostres de condolences del pilot mort, com ara la de sindicats dels Mossos, a l'Ajuntament de Sant Hilari: