Impulsen a Banyoles un torneig d’estany-polo en record de Marc Riera

El Memorial serà al juliol i servirà per recaptar fons per a la investigació del Sarcoma d’Ewing, que es va endur el jove waterpolista al novembre passat

El primer equip de waterpolo del CN Banyoles

El primer equip de waterpolo del CN Banyoles / CN Banyoles

Marc Brugués

Marc Brugués

«Aquesta victòria és per en Marc. Des del cel segur que l’ha vista». Amb aquestes paraules, l’entrenador del Girona, Míchel Sánchez, va voler dedicar, a principis de novembre de l’any passat, el triomf contra l’Athletic Club (2-1) a Marc Riera i Castellà. Amb només 20 anys, el jove waterpolista banyolí i seguidor incondicional del Girona acabava de morir després de lluitar molts mesos contra un sarcoma d’Ewing, un càncer que afecta majoritàriament joves i que té un índex molt elevat de mortalitat. La desaparició de Riera, de només 20 anys, va deixar molt tocats els seus companys d’equip del CN Banyoles, que han decidit mantenir viu el seu record amb la creació d’un torneig molt especial el 15 de juliol. El Memorial Marc Riera i Castellà no serà una competició de waterpolo convencional a la piscina del club sinó que serà un torneig d’estany-polo, aprofitant que, a l’estiu, el club sempre munta el camp de waterpolo a fora a l’estany. «Fer aquest torneig amb caràcter de memorial és la millor forma de retre homenatge a en Marc, que era un apassionat de l’esport i el waterpolo. Fins al final de tot, mai fallava a entrenar, tingués exàmens o el que fos», explica Pau Prieto, coordinador i entrenador de la secció de waterpolo. 

Els jugadors del Banyoles de waterpolo

Els jugadors del Banyoles de waterpolo / CN Banyoles

En aquesta primera edició del torneig hi competiran sis equips de categoria absoluta: Olot, Terrassa, Banyoles (dos equips), GEiEG i Anglès i cinc d’infantil:Olot, Anglès, GEiEG i Banyoles (dos equips). La recaptació de les inscripcions es destinarà íntegrament a la investigació del sarcoma d’Ewing de l’Hospital Sant Pau de Barcelona. «És important recaptar fons per la investigació de la malaltia i la idea que tenim és donar continuïtat al memorial», assegura Prieto. El novembre vinent es farà a Fontcoberta l’Arriarem, una marxa i una cursa solidar per aconseguir fonts per a la recerca i investigació d’aquesta malaltia.