Diari de Girona

Diari de Girona

ALBERT SÀBAT ENTRENADOR DEL TECNOCASA CB SALT

«No pensava ser entrenador, encara, però havia d’aprofitar l’oportunitat»

L’exbase, que ve de ser assistent d’Aíto a l’ACB, va estrenar-se diumenge com a tècnic del Salt amb un triomf contra el Montgat a la Lliga Catalana EBA: «Tenim ganes de competir i progressar»

Albert Sàbat dirigint el partit del CB Salt contra el Montgat. ANIOL RESCLOSA

Albert Sàbat (Llagostera, 1985) afronta la primera experiència com a primer entrenador a la banqueta del CB Salt, després que el club arribés a una entesa amb el Bàsquet Girona per quedar-se amb la plaça del seu filial a Lliga EBA. L’exjugador passa d’assistent d’Aíto a l’ACB, a tècnic a l’EBA.

Què li està semblant la nova etapa al CB Salt? S’ho pren com un nou repte?

Molt bé. Tinc molta il·lusió i ganes de començar aquesta nova etapa que serà nova per mi. Estic molt content. Fa tres setmanes que hem arrencat i volem fer una gran temporada.

Imagino que el club l’ha rebut amb els braços oberts. El seu fitxatge ha generat il·lusió a Salt?

No ho sé... S’hauria de preguntar a la gent. Estic content de com m’han rebut a Salt i de la vinculació que hi ha amb el Bàsquet Girona, també amb l’aposta que es fa per a l’arrelament al territori. Estic molt a gust.

Ser primer entrenador era un dels seus objectius a curt termini?

No hi havia pensat encara, la veritat, però se’m va donar l’oportunitat. De seguida vaig dir que sí, estava molt il·lusionat i en tinc ganes.

Li va saber greu no continuar al cos tècnic del Bàsquet Girona?

Les coses es van donar així. Se’m va donar l’oportunitat d’agafar el Salt i de seguida vaig dir que sí. No vaig pensar més enllà, sinó que creia que podia ser una bona oportunitat per mi per seguir formant-me. És la primera vegada que faig de primer entrenador i és molt diferent que fer d’assistent.

La temporada passada deuria aprendre un munt de coses al costat d‘Aíto García Reneses i Lubos Barton.

I tant! Va ser una temporada d’aprenentatge constant. Estar al costat de l’Aíto va ser un aprenentatge continu i diari, va ser espectacular. També vaig aprendre molt d’en Lubos i d’en Miki (Fuentes). Ara espero exportar coses de les seves idees al meu equip.

Li va donar algun consell Aíto?

Encara parlem de tant en tant. Sempre em dona bons consells i missatges. Com he dit, vaig aprendre moltíssim d’ell, cada dia m’ensenyava alguna cosa nova.

Continua vinculat al Bàsquet Girona per l’acord que hi ha amb el CB Salt. Li agradaria tornar-hi en un futur?

No hi penso. És un camí en el procés que havia d’agafar. Poc més. No soc gaire de pensar en el futur, sinó que penso en l’entrenament que tinc a tocar, els pròxims partits... Vull seguir millorant i ser un bon entrenador. L’objectiu és fer que els jugadors, que alguns són molt joves, millorin.

N’ha parlat amb Marc Gasol?

No, no n’hem parlat. Tampoc hi penso.

Què n’espera d’aquesta temporada a Lliga EBA?

Intentaré que els jugadors millorin i que es vegi una bona metodologia de treball, que es noti l’esforç a la pista. Els resultats marcaran el camí, però per nosaltres no és la principal fixació. Vull que l’equip treballi, jugui bé i, sobretot, competeixi. També espero enganxar l’afició del Salt, que tornarà a gaudir del bàsquet de Lliga EBA. Estem molt il·lusionats.

Està content amb l’equip que s’ha confeccionat?

Molt content. Són nois molt treballadors. Són bastant joves, amb un jugador veterà (Carles Nadal) que ens ajudarà a complementar la joventut. Són molt treballadors, amb il·lusió i ganes d’aprendre. Escolten molt i van al cent per cent. Estic contentíssim.

És arriscat apostar-ho gairebé tot als joves?

Els joves tenen aquesta il·lusió per fer-se un lloc i intentarem aprofitar-ho.

I què n’opina de la pretemporada? A la Lliga Catalana s’estan veient les primeres pinzellades del CB Salt d’Albert Sàbat?

Portem tres setmanes. Anirem a poc a poc, però estem contents de la progressió que estem tenint. Volem arribar a l’inici de la temporada, el diumenge dia u d’octubre, de la millor manera possible. Tenim ganes de competir la Lliga Catalana. Ens la prenem com a formació d’aquesta pretemporada.

Compartir l'article

stats