Aquest matí s'ha presentat la 79a Travessia a l'Estany de Banyoles, la prova degana de natació del Club Natació Banyoles que tindrà lloc el pròxim diumenge 17 de setembre, com sempre el tercer diumenge del mes. Serà el dia en què més de 2.000 persones nedaran els 2.115 metres que separen els dos extrems de l'estany. Enguany, la xifra d'inscripcions és similar a la de les darreres edicions i entre totes les proves hi haurà 1.988 nedadors. Aquest nombre encara pot augmentar durant el dia d'avui, tenint en compte que el termini per fer les inscripcions tanca a les 20.00 hores.

L'acte ha comptat amb la presència de Jordi Casanova, president del Club Natació Banyoles; Antoni Bramon, vocal de Cultura del Club Natació Banyoles; Miquel Amela i Ferran Rodríguez, autors del cartell de la prova; i Jordi Congost, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Banyoles. Tots cinc han arribat nedant a la pesquera situada a l’interior del club i s’han eixugat amb la tovallola-cartell d’aquesta 79a edició que és obra de l'estudi banyolí Enserio.

Casanova ha destacat que la Travessia “s’ha consolidat en la xifra dels 2.000 participants” i que això demostra que segueix sent “la festa de la natació catalana”. Per la seva part, Congost ha remarcat que aquesta prova és “transversal”, ja que hi participen nedadors i nedadores “d’àmbit competitiu i també lúdic i festiu”.