la icona dels basquet i vicepresident del Bàsquet Girona, Pau Gasol, ha emès de nou un contundent pronunciament en suport a les futbolistes de la selecció espanyola, mentre critica obertament la gestió de Luis Rubiales a la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF ). Aquesta vegada Gasol s'ha pronunciat a les xarxes en suport al comunicat de les jugadores que ha compartit Alexia Putellas en el seu perfil de X, abans Twitter, en el que anunciaven la seva renúncia a la selecció mentre no hi hagi una depuració més gran a la Federació. "Teniu tot el meu suport", diu Gasol. I més de 10.000 persones han fet "m'agrada" en poc menys d'una hora.

Després de la recent destitució de Jorge Vilda com a seleccionador femení i l'onada de crítiques que ha envoltat Rubiales, figures prominents tant de l'àmbit futbolístic com d'altres sectors s'han pronunciat en contra de la seva actuació. Fins i tot els jugadors de la selecció masculina, encapçalats per Álvaro Morata, van emetre un comunicat en solidaritat amb Jennifer Hermoso i les companyes.

Enmig d'aquest context, Pau Gasol, que recentment va ingressar al Saló de la Fama de l'NBA, no ha estat indiferent. Durant el Mundial de bàsquet passat, Gasol va qualificar la situació com una "vergonya i una decepció", expressant la seva frustració davant del que hauria d'haver estat un motiu d'orgull per a Espanya. A més, va instar a assumir responsabilitats i va brindar el seu total suport a les jugadores, al futbol femení ia la destacada presència de la dona a l'esport.