L’Spar Girona va començar ahir una nova setmana de treball amb l’objectiu d’aixecar-se de la desfeta davant el Casademont Saragossa (65-38) en el primer partit de Lliga Femenina. L’equip dirigit per Laura Antoja va trobar a faltar les nombroses baixes que arrossega i es va quedar sense arguments al Príncipe Felipe, on va quedar clar que encara necessita més temps de preparació i, per descomptat, efectius disponibles a la plantilla. En aquest sentit, l’Uni té una bona notícia: Morgan Bertsch arriba demà a Girona.

La jugadora americana, que ha de marcar diferències al conjunt gironí, és l’última en incorporar-se un cop tancada la seva presència a la WNBA després de caure eliminada per les Aces amb les Chicago Sky als quarts de final per un 2-0.

El club ha aconseguit agilitzar la seva arribada i Bertsch amb prou feines ha pogut gaudir d’uns dies de vacances per poder posar-se a les ordres d’Antoja el més aviat possible, però, tot i així, és molt complicat, a hores d’ara, que pugui ajudar l’Spar Girona aquest divendres en el partit de semifinals de la Lliga Catalana LF contra el Barça CBS que es disputarà al Palau d’Esports de la Seu d’Urgell (18.15 hores). Segurament, seria precipitat. Ara bé, d’aquesta manera, Bertsch sí que hi podrà ser a l’estrena de la Lliga a Fontajau el dissabte 7 d’octubre contra, també, les blaugranes.

Pendents d’Ainhoa López

La infermeria de l’Spar Girona està plena i no fa l’efecte que s’hagi de buidar aviat. L’equip està pendent del retorn d’Ainhoa López, després de patir una lesió fibril·lar al quàdriceps de la cama esquerra a principis de mes. L’escorta va perdre’s el primer partit de Lliga a Saragossa per prevenció de recaiguda, però la seva evolució és favorable i Antoja haurà de decidir si compta amb ella a la Lliga Catalana.

D’altra banda, hi ha les baixes per lesió de Magali Mendy i Irati Etxarri. Així com la de Kelsey Mitchell, que continua de vacances i no s’incorporarà a l’equip fins d’aquí uns dies. El club confia que pugui debutar el 7 d’octubre contra el Barça CBS, de la mateixa manera que ho farà Bertsch.

«Hem de fer un balanç de construcció i posar-nos en la situació real que estem vivint. Hem d’obrir el panorama. Ens falten cinc jugadores i hi ha detalls per millorar, sobretot ofensius. Hem de treballar el joc col·lectiu, jugar la pilota i tenir més mobilitat sense que la gent s’aturi. És un inici molt dur de viure, però hem de seguir treballant», va dir Antoja després de la derrota a Saragossa.