Diari de Girona

Diari de Girona

El preparador físic de Lloret que ha anat a l’Índia per fer el salt al futbol professional

Gabriel Effio Geremias s’incorpora al cos tècnic de l’East Bengal de la Superlliga ínidia després d’haver treballat a les categories inferiors del Lloret

«Ja m’enyoro de casa, però des del primer moment he tingut clar que és una oportunitat per créixer», diu

Gabriel Effio Geremias amb l’entrenador de l’East Bengal, Carles Cuadrat Xiqués. EAST BENGAL FC

S’ha de ser molt valent per deixar-ho tot i marxar a provar sort a gairebé 10.000 quilòmetres de casa. Tot per perseguir un somni professional. El readaptador físic gironí Gabriel Effio Geremias (Lloret de Mar, 1999) se n’ha anat a viure a Calcuta -oficialment Kolkata- per fer el salt a l’elit de la mà de l’East Bengal de la Superlliga índia, la màxima categoria del futbol a l’Índia, per ajudar els jugadors a prevenir lesions i recuperar-se.

Després de treballar la temporada passada en les categories inferiors del Lloret, on es va ocupar de tots els equips del club des d’alevins fins a juvenils, i també va tractar esporàdicament els jugadors del primer equip, el readaptador físic lloretenc ha firmat el seu primer contracte professional a l’Índia, on de moment s’hi estarà tot aquest exercici. 

Gabriel Effio Geremias explica, des de l’Índia, com es va gestar la seva incorporació a l’East Bengal: «No sabia res del club abans, però l’entrenador (Carles Cuadrat Xiqués) coneix el meu pare i un dia parlant va sorgir l’oportunitat. Ens vam intercanviar els contactes, vaig passar-li el meu currículum i vam posar-nos d’acord. Tot seguit, el club va donar el vistiplau perquè m’incorporés a l’staff tècnic».

El lloretenc ho va tenir clar de seguida. «No em va costar gens decidir-me. Quan el club va donar l’OK per a la meva incorporació, no vaig dubtar. Crec que és una gran oportunitat perquè, encara que sigui lluny de casa, he passat a formar part d’un club professional i l’experiència també em permetrà conèixer un nou país com l’Índia», diu.

Les primeres impressions són més que positives: «El primer dia a l’Índia ja vaig conèixer tot l’equip. La majoria dels membres del cos tècnics són espanyols i a la plantilla també n’hi ha algun, malgrat que la gran majoria de jugadors són indis. Tothom m’ha acollit molt bé des del primer moment. Estic molt content».

Tot són bones paraules cap al seu nou destí. «La rebuda ha estat molt bona. El club m’ha ajudat des del primer dia amb tot el què he necessitat. Tothom m’ha acollit com si fos un membre més de la família. I això que jo no coneixia res de res de l’Índia. Només sabia el que alguns coneguts que hi havien estat m’havien explicat sobre curiositats i com és la cultura. Al final, però, ho has de descobrir tu mateix», reconeix. «Vaig anar-hi una mica amb els ulls tancats. Pel que he pogut veure, la cultura, l’estil de vida i els carrers són molt diferents al què estic acostumat a Lloret. Les carreteres són un caos, hi ha una mica de descontrol en aquest sentit... Tot i que la gent és molt amable, m’ha sorprès positivament. A poc a poc m’hi estic acostumant», afegeix.

De moment, Gabriel Effio Geremias comparteix pis amb un dels analistes de l’East Bengal. El seu company és indi. Qui millor per ensenyar-li la nova cultura i ajudar-lo a adaptar-se que algú d’allà? «M’enyoro de Lloret i de la meva família, però és una nova etapa que vull gaudir. Crec que em farà créixer personalment i professionalment», emfatitza.

I explica les seves tasques a l’equip: «Faré de readaptador físic, més o menys les mateixes funcions que feia a Lloret. De moment m’estan donant suport el preparador físic i el fisio, però de mica en mica aniré treballant de manera més autònoma. Aquests dies m’estan servint per aprendre la dinàmica de l’equip. Ajudaré en la recuperació dels jugadors perquè estiguin amb la millor forma de cara al pròxim partit».

«Vull donar el màxim per ajudar l’equip amb tots els meus coneixements i aprendre de tot l’entorn que m’acompanya. És una oportunitat per aprendre com funciona el món professional i el futbol d’elit», conclou.

Compartir l'article

stats