Rubiales torna a acusar a Jennifer Hermoso de canviar la seva versió sobre el petó

L'expresident de la RFEF ha acudit aquest divendres a l'Audiència Nacional per a recollir en persona la resolució que l'envia a judici per presumptes delictes d'agressió sexual i coaccions a la futbolista

Rubiales torna a acusar a Jennifer Hermoso de canviar la seva versió sobre el petó

Rubiales torna a acusar a Jennifer Hermoso de canviar la seva versió sobre el petó

EFE

EFE

L'expresident de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) Luis Rubiales ha mantingut de nou aquest divendres que el petó que va fer a Jenni Hermoso després de la final del Mundial el passat estiu va ser consentit, i ha tornat a acusar la jugadora de canviar la seva versió després de l'ocorregut.

Rubiales ha acudit aquest divendres a l'Audiència Nacional per a recollir en persona la resolució que l'envia a judici per presumptes delictes d'agressió sexual i coaccions a la futbolista.

A la seva sortida, ha rebutjat contestar preguntes dels mitjans que l'esperaven, però sí ha volgut expressar que continua mantenint la seva declaració davant el jutge, en la qual va sostenir que el petó, que llavors va qualificar "d'anècdota", va ser consentit, i que mai va pressionar a la internacional per a justificar-lo públicament.

"Quan van succeir els fets que tots vostès coneixen, en el lliurament de medalles de Sídney (Austràlia), va haver-hi una única versió de dues parts. Passats uns dies, una de les parts va canviar la seva versió. Jo continuaré mantenint la meva versió des del principi fins al final, perquè és la veritat", ha manifestat.

Després "d'esperar que tot surti bé i que es faci justícia", Rubiales ha abandonat l'Audiència Nacional acompanyat de la seva lletrada, Olga Tubau, passats vint minuts de la seva citació, programada a les 10.00 hores, i després de recollir la resolució que l'envia al banc dels acusats.

Rubiales serà jutjat al costat de tres dels seus col·laboradors quan presidia l'RFEF: el recentment cessat exdirector esportiu de la selecció masculina Albert Luque, l'exentrenador de la femenina Jorge Vilda i el que era responsable de Màrqueting de la Federació, Rubén Rivera, als qui la Fiscalia acusa de coaccionar a Jenni Hermoso perquè justifiqués públicament l'actuació de Rubiales.

Tots menys Albert Luque, que recollirà la resolució més endavant en un jutjat de Terrassa (Barcelona), també han acudit a l'Audiència Nacional aquest divendres per a complir amb aquest últim tràmit formal abans del judici, la data del qual encara no s'ha fixat.

Amb la notificació personal de l'acte d'obertura de judici oral, comença a comptar el termini de 24 hores que el jutge va imposar a Rubiales per a abonar la fiança per a fer front a eventuals responsabilitats civils en el cas de ser condemnat: 65.000 euros pel delicte d'agressió sexual i altres 65.000 euros, però en aquest cas de manera conjunta amb els altres tres processats, pel de coaccions.

L'expresident federatiu, que està investigat en un altre jutjat madrileny per presumpta corrupció en contractes de la RFEF, afronta en l'Audiència Nacional una petició de la Fiscalia i les acusacions de dos anys i mig de presó, mentre que els altres tres processaments s'enfronten a un any i mig.

La Fiscalia sosté que, el passat 20 d'agost després de la victòria de la selecció femenina del Mundial, Rubiales "va propinar un petó en els llavis" a Jenni Hermoso de manera "sorprenent" i sense el seu consentiment, i l'acusa de pressionar-la a ella i al seu entorn perquè "justifiqués i aprovés" la seva actuació, una "situació de fustigació" de la qual també responsabilitza als altres tres acusats.