Goloman no continuarà al Bàsquet Girona

L'ala pivot hongarès és la primera sortida confirmada del projecte de San Emeterio, després d'arribar a Fontajau l'estiu passat

Goloman, a Fontajau.

Goloman, a Fontajau. / ANIOL RESCLOSA

Jordi Bofill

Jordi Bofill

Fernando San Emeterio va ser escollit el dilluns 3 de juny com a nou director esportiu d'un Bàsquet Girona que necessitava començar a desencallar moviments. I aquests, esclar, no s'han fet esperar. La continuïtat de Fotis Katsikaris només va trigar quaranta-vuit hores a fer-se oficial. Una decisió estratègica perquè l'aposta pel tècnic grec, que ha donat estabilitat i una millora de sensacions i resultats que amb Salva Camps no existia, sembla segura.

A partir del vistiplau del líder del vestidor, calia moure les peces del taulell del parquet de Fontajau. A banda, lògicament, de l'oficialització que no serà pas aviat que el Bàsquet Girona i l'Uni es fusionaran. Això també s'ha deixat clar, en un anunci que permet alliberar a les dues entitats, que tenen moltes carpetes al damunt de la taula.

Amb San Emeterio, el primer jugador a aterrar en el nou projecte va ser el pivot argentí del Breogán Juan Fernández. Però perquè hi hagi cares noves, algunes de conegudes han d'acomiadar-se. És el que li ha passat a l'ala pivot hongarès Gyorgy Goloman (Szombathely, 1996).

Va arribar l'estiu passat, però tan sols ha durat una temporada, després que el club publiqués que separaven els seus camins. Goloman ha defensat la samarreta del Bàsquet Girona en vint-i-nou partits, on presenta una mitjana de 17:35 minuts, 7,9 punts, 3,3 rebots, 0,9 assistències i un 8,3 de valoració.

Caldrà continuar consensuant l'activitat, els pròxims dies. El nou director esportiu ja va assegurar que el club està disposat a comprovar la viabilitat de repetir les cessions de Sergi Martínez Juani Marcos, dos jugadors que interessen, i molt. I també s'haurà de continuar obrint la porta a possibles comiats, com el d'Eric Vila, que planeja a l'ombra tot i que ningú no acabi de posar la mà al foc al cent per cent.

La possibilitat de participar en competicions europees, un estímul que el Bàsquet Girona s'ha posat entre cella i cella, condiciona la planificació. Perquè tot i que passejar-se per Europa només sigui una aventura, a Fontajau han de preveure que si volen fer un pas endavant, l'exigència creixerà.