Les poblacions litorals de Blanes i l'Estartit van viure ahir el seu gran dia de la Festa Major d'estiu, Santa Anna. Amb motiu de la diada es van celebrar durant tota la jornada diferents activitats i que, a la població baixempordanesa, va tenir com a activitat més pròpia la travessia de les illes Medes a la Platgeta, que arribava a la seva 43 edició. A Blanes, també hi va haver activitats des de ben aviat amb la repicada general de les campanes de tots els campanars de les esglésies de la vila.

A la població selvatana va seguir la celebració de Santa Anna amb la sortida de la comitiva oficial de l'Ajuntament fins a la parròquia de Santa Maria, i que va estar acompanyada en tot moment pels gegants de Blanes. Ja al migidia, a la citada església es va celebrar l'ofici regiliós en honor a la patrona de la vila.

A la una del migida, les activitats es van traslladar al passeig de Dintre on hi va haver una breu audició de sardanes a càrrec de la cobla del col·legi Santa Maria. Posteriorment, i en el mateix indret, hi va haver Ball de Morratges amb l'esbart Joaquim Ruyra.

Mentre, fins al migdia, a l'Estartit, les activitats van ser molt semblants. Després de la travessa nedant que va acabar cap a les onze del matí, hi va haver una cercavila popular pels carrers del centre de la població que va finalitzar a l'església de Santa Anna on hi va haver un ofici solemne amb la cobla Foment del Montgí. Acabat l'ofici, la cobla es va traslladar a fora del temple per tocar sardanes.

Ja a la tarda, al passeig de Blanes hi va haver sardanes amb la Blanes Orquestra, que va oferir a partir de dos quarts de vuit del vespre el concert de la Festa Major. La jornada es va cloure amb els focs de la pirotècnia Portugués del XXXIX concurs internacional, el ball de la festa amb la Blanes Orquestra i so mestís a les barraques amb Parpadeo, Son Canalla i Sin Na Ni Na.

Pel que fa a l'Estartit, la festivitat de Santa Anna, a les set de la tarda hi haver un espectacle infantil davant de l'Oficina de Turisme amb la companyia Vatua l'Olla. A les nou de la nit, a la plaça de l'Església, hi va haver de nou sardanes amb la cobla Foment del Montgrí. I es va cloure la jornada amb el ball de festa a la platja amb Empordà Fusió.