Gonçal va resultar ser ahir el guanyador del Concurs de la Canço de Salitja, amb la seva cançó `Segueix Amunt´. Després de la deliberació del jurat, el segon lloc va anar a parar finalment a Mercè Subirachs , que va interpretar el tema `El fantasma del Llac´ i la tercera posició va ser per Mármara, amb el seu tema `Tú´ on, a més, aquest últim grup va aconseguir meréixer el premi popular.

Enguany, el Concurs de la Cançó de Salitja ha arribat a la seva 31ena edició i ha comptat des d'un inici amb 19 grups seleccionats però que després de la baixa de dos d'ells ha quedat en 17. Així, des de les set de la tarda d'ahir van començar els diferents temes de varis estils. De fet, des de sempre, la voluntat del Concurs de Salitja ha estat sempre la d'oferir als músics i cantants de qualsevol estil la possibilitat de donar a conèixer la seva música des de dalt d'un escenari. Segons expliquen els seus organitzadors, als llarg de les 30 edicions passades hi han passat cantautors, intèrprets de folk, grups de corals o bandes de música tradicional, entre altres. L'any passat, els vencedors van ser els Like a Gat, amb la cançó Assedegats. En altres ocasions, el primer premi se l'han endut grups com The Gruixut's (La Bisbal, 2008), Frenètic (Santa Coloma de Farners, 2002 i 2004), Catau (Sant Hilari Sacalm, 2001) o Hemisferi Centre (Terrassa, 2006).

Els guanyadors del primer premi s'emporten 800 euros, mentre que els segons en reben 400 i per als tercers n'hi ha 200. La Comissió es reserva el dret d'enregistrar i editar les actuacions en directe.