Divuit poetes, quatre poblacions, quatre dies i tres músics. Aquestes són les xifres que defineixen el Poemestiu, Festival de Poesia de l'Empordà '11, on música i poesia es barrejaran en un cartell heterogeni. La proposta surt dels responsable del bloc versos.cat i es dirigeix a un públic ampli, no necessàriament expert en la matèria.

Versos.cat va sorgir ara fa aproximadament un any i mig, i des de llavors el col·lectiu que hi ha al darrere ha anat fent recitals i estrenyent llaços. Per això, arribat l'estiu, van decidir fer "alguna cosa més grossa", que s'ha concretat en un festival de poesia a l'Empordà, ja que molts dels seus membres hi tenen vincles. Els municipis escollits han estat Navata (29 de juliol), Castelló d'Empúries (5 d'agost), Darnius (6 d'agost) i Palamós (9 d'agost).

El director del festival, Daniel Ruiz-Trillo, assegura que el principal atractiu del festival és la seva heterogeneïtat, ja que es podran escoltar des de poemes d'amor fins reivindicatius, socials i polítics. També es trobaran des de rimes clàssiques fins a llenguatges més innovadors. A més, les edats i sexes dels poetes participants també són molt diferents. Els recitals comptaran amb acompanyament musical (sobretot de guitarra i piano) i l'organització s'ha fet molt a nivell local.