Per segon any consecutiu, el bloc poètic col·lectiu versos.cat organitza el Poemestiu, el Festival de Poesia de l'Empordà. Enguany, hi participen prop de 30 poetes catalans en set poblacions empordaneses durant set dies dels mesos de juliol i agost: 27 juliol a Navata, 28 de juliol a Figueres, 3 d'agost a Palamós, 4 d'agost a Agullana, 10 d'agost a Castelló, 12 a Maçanet de Cabrenys i 18 a Darnius.

En aquesta segona edició, els organitzadors i els artistes participants han volgut donar-ne part dels beneficis a Càritas Figueres, per la qual cosa instal·laran caixes per a recollir aliments i roba i també guardioles pels diners.

El Poemestiu comptarà amb la paticipació de figures del panorama poètic català (Carles Hac Mor, Ester Xargay, Josepmiquel Servià, David Caño, David Madueño, Ricard Garcia) i també amb un bon nombre de reconeguts poetes empordanesos, molts dels quals han publicat poemaris el 2011 i el 2012: Carme Pagès, Quim Ponsa, Teresa Bosch, Raimon Gil Sora, Daniel Ruiz-Trillo, Quim Martínez i Montserrat Oriol, entre d'altres.