Toine Renne va venir per primer cop de vacances a la Costa Brava fa anys amb els seus pares, i ara ha continuat venint amb la seva dona i fills. Enguany combinaran dues setmanes i mitja en un càmping de Begur amb una estada de deu dies a Malgrat de Mar (Maresme).

Quantes vegades han vingut de vacances a la Costa Brava?

Tots junts, en família, unes cinc o sis vegades. Ens agrada Begur perquè està lluny de les multituds, és un bon lloc per allotjar-se i després poder agafar el cotxe per anar a platges que siguin de sorra.

Ja es deuen conèixer bé la zona, doncs.

Sí. Aquest any no ens hem mogut gaire, però en les anteriors vacances ja hem visitat llocs com la Bisbal, Pals o Roses.

Com es desplacen fins aquí?

En cotxe. Tenim tot un dia de viatge.

Què és el que més els atrau de la Costa Brava?

El bon temps, les platges, el cel tan blau... i el menjar! Ens encanta la pasta i aquí hi ha llocs on la fan molt bona. A més, també ens agrada molt la gent. Nosaltres venim d'una província holandesa anomenada Brabant, i el caràcter de la gent és molt similar al d'aquí. Per això ens sentim com a casa.

Han comprat molts records per a la família i amics?

Només les coses normals, bàsicament samarretes i algunes peces de roba. El més important per a nosaltres són les fotos i els records que ens emportem.

Alguna anècdota que recordi en especial?

Feia molt de temps que havia vist que a Torroella hi ha un castell al capdamunt d'una muntanya, i sempre tenia al cap que hi volia pujar. Aquest any, finalment, vam decidir fer-hi una excursió... i em vaig endur una petita decepció quan vaig comprovar que el castell, en realitat, està buit!

Continuaran venint en el futur?

Sí. Aquesta vegada provarem també Malgrat de Mar, però veig difícil que ens agradi més que tota aquesta zona.