Rafael Subirachs ha hagut de suspendre la representació de l'òpera Nabí, que havia de tenir lloc el dia 16 d'agost al Festival de la Porta Ferrada, per falta de finançament. Subirachs havia iniciat una campanya de Verkami per aconseguir el finançament (necessitava uns 30.000 euros), però el passat 1 de juliol va concloure sense èxit. Subirachs, a més, es queixa que els "desajustaments" del Festival, que es troba en plena transició, no han facilitat les coses. Tot i això, confia que aquests problemes se superin i l'obra es pugui representar l'any que ve.

Sant Feliu de Guíxols havia d'acollir la representació del segon acte de l'òpera Nabí, basada en l'obra de Josep Carner. Ara fa uns mesos, Subirachs va anunciar l'inici d'un Verkami -una campanya de micromecenatge a través d'Internet- per tal d'aconseguir finançament per tirar-ho endavant. Tot i això, el músic, cantautor i compositor assegura que aquesta campanya "pretenia ser un suport al finançament de l'espectacle, però en cap cas venia a substituir el fons on se sustentava el projecte". El Verkami, per a Subirachs, era una "mesura excepcional" per tal d'ajudar en temps de crisi, ja que, segons explica, institucions com ara la Generalitat poden trigar molt de temps a pagar les subvencions.

A part de no aconseguir el finançament desitjat a través del micromecenatge, Subirachs es queixa dels "desajsutos" que s'han produït en el festival, ja que, segons assenyala, no s'havien posat a la venda les entrades ni s's'havia començat a moure res. Segons el responsable del projecte, la comunicació entre l'Ajuntament i l'empresa que gestiona el festival en algunes ocasions no ha estat prou fluïda, de manera que "s'ha estat esperant fins a l'últim moment i hi ha coses que s'esperava que es resoldrien soles".

Davant d'aquestes "incerteses", Subirachs afirma que ha preferit anul·lar l'espectacle, ja que ara era massa tard per reconduir la situació. Assegura que li ha sabut greu, i per això confia que l'any que ve es pugui tirar endavant el projecte "amb un compromís ferm" per part de les direccions i amb una "bossa comuna" de capital públic i privat.