La pirotècnia canadenca Sírius serà l'encarregada d'inaugurar el 43è Concurs de Focs de la Vila de Blanes, que tindrà lloc del 24 al 27 de juliol. Les altres participants seran la madrilenya Vulcano, la Pirotècnia Zaragozana i la granadina Ma Angustias Pérez. Tal com va informar Diari de Girona, la guanyadora de l'any passat, la italiana Zio Piro, no podrà participar-hi per no complir amb les noves normatives de seguretat.

Per segon any consecutiu, la pirotècnia que guanyi el concurs s'encarregarà de l'espectacle de clausura de les Fires de Sant Narcís de Girona. El guanyador s'endurà 6.000 euros i Girona li pagarà 12.500 euros pel seu castell.

L'Ajuntament va presentar ahir els cinc plans d'autoprotecció emergència durant la Festa Major de la vila, que se celebrarà la setmana vinent, i durant el concurs de focs. Aquests plans mobilitzaran cada dia entre 100 i 150 persones, així com entre 10 i 12 ambulàncies. A més, es retiraran les 12 embarcacions de pesca petites que hi ha a la zona de llançament dels focs, per evitar que pateixin desperfectes i per evitar el perill que suposa que algunes d'elles tinguin un dipòsit de combustible.