Miguel Bosé explica a tot arreu on porta la seva gira Papitwo que, encara que sembli el contrari, viure d'antics èxits del passat trenta anys despres té molt mèrit. Defensa la tesi que reversionar aquests hits antics es tot un repte, per actualitzar-los i mirar d'arribar a noves generacions. Veient la mitjana d'edat d'anit a Peralada no se li podria donar la raó. Perquè ningú a l'auditori va descobrir Amante bandidoComo un lobo ahir. Bosé va triomfar amb el seu públic de sempre fent el de sempre. Aixo sí: no enganya quan destaca la seva posada en escena. En pot presumir a consciència. És colossal. "Un espectacle de Bosé impacta sempre. És marca de la casa", deia ahir en aquest diari.

La pluja a Peralada no va ser ni una amenaça. Feia xafogor i els ànims i la temperatura es van enfilar poc després de les deu. L'escenari, inicialment cobert amb una enorme tela tènuament il·luminada de blau, va esclatar amb els primers acords de Mirarte. Bosé jugava a casa. Tenia el partit guanyat. Entre el públic, algunes cares conegudes: la pròpia mare del cantant, Lucía Bosé, i el diputat de CiU al Congrés Pere Macias, entre altres.

Bosé va aparèixer dalt de l'escenari abillat amb un pantaló negre, camisa lila i americana també negra. Encara no s'havia acabat la primera cançó i la platea ja gairebé era dreta. Després va seguir Duende, amb espectaculars videoprojeccions, i el cantant es va començar a trobar totalment en la seva salsa: moviments sensuals i incitacions al públic perquè es deixés anar. El de sempre, multiplicat per dos o tres. I tota la gent ja va acabar de posar-se dreta.

Amb Nena va arribar el primer moviment de cul, el deliri a les primeres files i les primeres paraules: "Gràcies per ser aquí. Avui celebrarem 37 anys de música. Sou part molt important perquè nosaltres puguem fer el que més ens agrada". I tot seguit, va donar pas a Aire Soy.

Per a introduir Partisano, Bosé va deixar clar que ell és "home de pau" i que lluita cada dia perquè els seus fills visquin "en un món sense conflictes". A partir d'aquí, el concert va ser una successió de grans èxits que van incloure Don Diablo i va acabar amb bisos com Amante Bandido i Como un lobo, cançó per a la qual va tenir la col·laboració de la seva neboda, Bimba Bosé, que va pujar amb ell a l'escenari. Un cop més, Bosé va complir amb el promès i va aconseguir fer gaudir el seu públic d'un gran directe.