La Louise i en Jeremy passegen pel carrer Ciutadans de Girona. No tenen cap pressa i fan el tafaner mirant els aparadors de les botigues i traient el cap per carrerons estrets com el carrer de l'Arc. Vénen de passar tres dies a Barcelona i fan temps per a la cita que tenen aquesta nit: des del mes d'octubre tenen una taula reservada per sopar al millor restaurant del món.

És el primer cop que visiten Girona?

Girona, sí, però havíem viscut a Canàries i a Múrcia. Ja haviem estat abans a Barcelona i coneixíem una mica Catalunya.

On s'estan?

Hem dormit tres nits a Barcelona i avui ens quedem a passar la nit en un hotel de Girona.

Per què han vingut a la ciutat?

Hem vingut expressament per sopar a El Celler de Can Roca.

I ja tenen reserva?

Sí, i tant! És el regal que vaig fer a en Jeremy pel seu aniversari! Vaig reservar taula al mes d'octubre, abans de saber que seria nomenat el millor restaurant del món. I mira ara, som uns afortunats!

Com van conèixer el restaurant? Qui els el va recomanar?

Va ser per casualitat. Després d'haver viscut un temps a Espanya, ja coneixíem la cuina espanyola i ens encanta, Londres és ple de restaurants de menjar espanyol i, sempre que podem, hi anem. Fa temps vam veure un reportatge sobre El Celler de Can Roca a la televisió anglesa i ens va agradar el que feien, ens va semblar una barreja de cuina i art.

A banda d'El Celler, coneixien alguna altra cosa de Girona?

Sabíem que era una ciutat bonica, però no en coneixíem res en concret. Venir al restaurant ens va semblar un motiu suficient per visitar la ciutat.

El que han vist fins ara els ha agradat?

Hem passejat al costat del riu i pel Barri Vell i ens ha encantat tot el que hem trobat. Qualsevol carrer té secrets amagats.