Unes 300 persones i una desena de cellers van participar aquest cap de setmana a la quarta edició del tast de vins al Puigmal que organitza el Consell Regulador de la denominació empordanesa. És la xifra de participants més elevada de totes les edicions del tast d'alçada al punt més alt de les comarques gironines que s'han celebrat fins ara.

Acompanyats pel bon temps, aquest diumenge els participants al tast de vins van començar l'ascensió al cim des del Coll de Fontalba a les vuit del matí.

En poc més de tres hores els excursionistes van coronar el cim del Puigmal, a gairebé 3.000 metres d'alçada.

Castells al cim

Un cop allà, la inauguració del tast d'alçada va còrrer a càrrec dels Castellers de Figueres, que per primera vegada participaven a l'ascensió que organitza el Consell Regulador empordanès.

La colla castellera va fer un pilar al cim de la muntanya, aconseguint una imatge simbòlica que tenia com a objectiu posar de manifest l'esforç dels cellers empordanesos per millorar els seus vins i la intenció de situar-los el més amunt possible.

Després de l'actuació dels castellers de la capital de l'Alt Empordà, va ser el torn del tast d'alçada dels vins de la Denominació d'Origen Empordà.

En aquesta quarta edició, hi van participar els cellers: *lavinyeta (Mollet de Peralada), AV Bodeguers (Vilamaniscle), Arché Pagès (Capmany), Can Sais (Vall-llobrega), Celler Cooperatiu d'Espolla (Espolla), Clos d'Agon (Calonge), Masetplana (Garriguella), Vinyes dels Aspres (Cantallops) i Vinyes d'Olivardots (Capmany).

Cap a quarts de dues de la tarda, els 300 excursionistes van iniciar el descens.