El fotògraf Juli Barber exposa des d'ahir i fins al dia 8 de setembre a la sala Maria Luisa García-Tornel de Blanes un recull de les fotografies que va publicar a Recvll, Los Sitios, L'Indépendant i El Noticiero Universal.

L'exposició, organitzada per l'Ajuntament de Blanes a través de l'Arxiu Municipal, porta per títol Blanes notícia (1967-1977). Les fotografies de Juli Barber, i inclou una tria de 150 imatges de Juli Barber i Andreu que representen una petita part del seu extens fons personal. Aquest llegat està format per més de 10.000 fotografies que es conserven a l'arxiu, part de les quals van ser publicades a la secció Blanes Notícia de la revista local Recvll, així com als rotatius Los Sitios, L'Indépendant i El Noticiero Universal.

A través d'aquestes imatges, els visitants podran viatjar a la Blanes dels anys 60 i 70, a través de cinc apartats que fan memòria de com era la vida quotidiana, els esports, la festa, el paisatge i la terra i el mar en aquella època. I és que va ser durant aquest període que el municipi va viure grans transformacions urbanístiques, van néixer nous barris i va començar el boom turístic.

L'objectiu de la mostra és atraure visitants de diferents edats, ja que les imatges de Barber transporten els blanencs diverses dècades enrera. Així doncs, els joves d'ara hi podran veure el Blanes dels seus pares i avis, així com comprovar els canvis que ha experimentat la ciutat. Actualment, Barber continua amb la seva passió per la fotografia, tot i que actualment ho fa amb una càmera digital.

L'alcalde de Blanes, Josep Marigó, i el propi Barber van presidir ahir l'acte inaugural de la mostra fotogràfica, que també va comptar amb la participació de la responsable política de l'Arxiu, Susana Ramajo, el cap de l'Arxiu, Antoni Reyes, i diversos regidors.

A banda de les fotografies que s'inclouen a la mostra, també s'ha editat un catàleg -amb una tirada de 400 exemplars- que inclou més de 300 imatges de Barber, així com estudis sobre l'obra i figura del periodista.