Erik i la seva família observen el moviment al passeig marítim de Platja d'Aro al capvespre. Després de cinc anys anant a la Costa del Sol, aquesta és la primera vegada que han triat la localitat gironina per passar les seves vacances. De moment, es mostren una mica decebuts, perquè consideren que en aquesta zona no hi ha gaire res per fer ni per veure.

És el primer cop que vénen a la Costa Brava?

És la primera vegada que venim a Platja d'Aro. Abans, fa molt de temps, havíem anat a l'Estartit, i en teníem un bon record. Durant els darrers cinc anys hem anat a la Costa del Sol, de manera que aquest any vam voler fer un canvi i vam venir aquí.

I estan satisfets amb el canvi?

No, preferim la Costa del Sol. Aquí no hi ha res per fer, i molt poc per veure.

On han anat?

Vam agafar un dia el vaixell-taxi i vam anar fins a Lloret. No ens va agradar gens, tampoc. D'aquí a uns dies tenim previst anar també en vaixell a Tossa i espero que estigui millor.

On s'allotgen?

En un hotel. En total, ens hi quedarem dotze dies.

Què estan fent durant aquests dies de vacances?

Anar a la platja... i les dones volen anar tot el dia de compres. No hi ha gaire res més a fer, no hi ha gaires activitats organitzades. A la Costa del Sol, per exemple, teníem animadors que ens portaven a fer tir, sortides... Aquí no hi ha tantes coses a fer.

I com s'entretenen, doncs?

Ens passem el dia a la piscina o a la platja, tot i que la platja no ens agrada gaire, perquè és molt profunda. Nosaltres preferim les que són més planeres. Als vespres, ens agrada anar a prendre alguna cosa a alguna terrassa i, quan podem, a sopar a fora.

Hi ha alguna possibilitat que tornin l'any que ve, doncs?

Aquí, definitivament, no. Probablement tornarem a anar a la Costa del Sol. Ens agrada molt Espanya, però d'aquí ja n'hem tingut prou.