Catalunya també ha tingut els seus grans festivals de música. Un dels més destacats van ser les "Dotze hores de música i follia" de Canet, el 26 de juliol de 1975. Eren temps de canvi polític, en què el dictador Franco agonitzava i es treballava àrduament per deixar-ho tot "atado y bien atado".

A Canet de Mar es van reunir 25.000 persones pel que es va batejar després com "el Woodstock català"; era el primer Canet, i el més exitós d'una sèrie de festivals que es van perllongar fins al 1978. Aquestes dotze hores s'enfocaven més a la música rock i progressiva, mentre que les Sis Hores de Cançó pivotaven sobre la cançó d'autor.

Les fotos de l'època ens mostren, efectivament, imatges que podrien haver estat preses a Woodstock: una multitud jove ("mochila al hombro", que deia la premsa), cabells tirant a llargs, camisetes i texans, cares de passió durant les actuacions, i també cansament, i d'estupefaccció entre els habitants de la vila, alguna banyota en pilotes al mar...

Les actuacions del Canet Rock van ser de luxe, una mostra més de l'eclosió musical del moment en tots els gèneres: els Barcelona Traction de Lucky Guri, Iceberg, Fusioon, l'Orquesta Mirasol (amb la Maria del Mar Bonet), la Companyia Elèctrica Dharma, la Plateria, Oriol Tramvia, algun absent per "decisión gubernativa" com Sisa (sembla ser que hauria fet unes declaracions en les quals es declarava "vitalment àcrata", cosa que no va agradar al que quedava del règim) i el gran triomfador, Pau Riba, amb un xou electritzant i recordat encara avui dia. La premsa d'aquella època que començava a canviar va recollir l'esdeveniment: Los Sitios deia que hi va asistir un "público joven, expentante y deseoso de seguir con todo entusiasmo...", etc.