Roses acollirà el dissabte 3 d'agost el divuitè Festival de Blues, Jazz i Gospel, amb una vetllada que concentrarà més de cinc hores de música. El recinte històric de la Ciutadella rosinca és l'escenari principal del certamen, que es va recuperar l'any passat i que està a un any de celebrar el vintè aniversari.

Per escalfar motors, la vetllada s'iniciarà amb un concert de gospel gratuït que tindrà lloc a la plaça de les Botxes del passeig Marítim de la població, a càrrec de Moisès Sala i el conjunt d'alumnes del taller de gospel que l'entitat Viumúsika organitza el mateix dissabte al Teatre Municipal de Roses.

Joan Pau Cumellas, juntament amb Greg Zlap, donaran el tret de sortida a la nit de la Ciutadella, presentant el taller d'harmònica que té lloc al llarg d'aquesta setmana a Roses.

Cumellas és conegut internacionalment per la seva capacitat interpretativa amb l'harmònica diatònica, que ha passejat pels principals festivals de blues i jazz de l'estat, i destaca per ser un artista innovador capaç de fusionar estils com el jazz, el country i la música folk.

Després serà el torn de Twocats pel Gospel, un cor que va nèixer al 2000 i que, sota la direcció de Sonia Moreno, reuneix una mitjana de vuitanta cantaires. Amb més d'un centenar d'actuacions a dins i a fora de Catalunya, el seu repertori inclou clàssics de sempre, però també temes adaptats provinents d'altres corrents de gospel més actuals, i fins i tot d'altres gèneres.

Finalment, actuarà Big Mama, la "gran dama" del blues català, que celebra els seus 25 anys a l'escenari amb un quintet format pels millors intèrprets del Taller de Músics amb els quals ha treballat al llarg d'aquest quart de segle: Riqui Sabatés, guitarra; Alejandro Di Costanzo, piano; David Pastor, trompeta; Isaac Coll, baix, i Xavier Maureta a la bateria.

Junts presentaran a Roses l'espectacle 25th Anniversary & Taller de Músics All Stars, on faran un recorregut pel repertori més intens i brillant del blues.

Entrades a deu euros

A un preu de 10 euros, les entrades per aquesta nit de blues ja es poden comprar a la Ciutadella de Roses, des de les 10 del matí a les 9 del vespre.