Mentre la seva parella i el fill gran es banyen a la platja, en Bob cuida del petit Jack al passeig marítim. "No hauria de ser gaire difícil", confia. La família va arribar amb Ryanair des de l'aeroport anglès d'East Midlands fins a Girona, i des d'allà van anar en cotxe fins a Roses, on passen les vacances.

Què els ha portat a Roses de vacances?

Els pares de la meva parella es van comprar una casa a Puig Rom, i des de llavors ja fa quatre anys que venim. Aquest any, a més, s'hi ha sumat la meva mare.

Què estan fent aquests dies?

Hem anat al Museu Dalí de Figueres, que ens va encantar, i també hem estat al parc aquàtic, que és el millor que hem vist mai. Aquí hi ha molts llocs ideals per venir amb criatures. A més, les platges són genials, i al vespre acostumem a anar a sopar als restaurants d'aquí el passeig marítim. El marisc és fantàstic.

Quants dies es quedaran?

Una setmana.

S'han perdut, doncs, el naixement del bebè reial a Anglaterra...

Sí, quina llàstima! Però ja hem llegit els diaris i sabem que es dirà Jordi. Des d'aquí, desitgem molta felicitat als nous pares.

Tenen alguna queixa?

Havíem vingut en altres èpoques de l'any, i hi havia molta menys gent. Ara està força ple, suposo perquè és temporada alta, i es fa difícil trobar un lloc per aparcar. I com que la meva mare té mobilitat reduïda, a vegades se'ns fa complicat moure'ns d'un lloc a l'altre. A part d'això, la resta és perfecte.

Els molesta que hi hagi tants turistes?

No, està bé. El millor de tot és que hi ha molt pocs anglesos, i crec que es crea una barreja molt maca de nacionalitats: hi ha francesos, holandesos, alemanys... S'agraeix anar a un lloc que no estigui ple d'anglesos.

Recomanen als seus amics que vinguin de vacances aquí?

La veritat és que la casa dels meus sogres a Puig Rom s'ha convertit en una "central d'operacions", ja que família i amics la utilitzen i hi vénen durant tot l'any.