29 de juliol de 2013
29.07.2013

Blanes celebra el correfoc dels 10 anys de Diables

Centenars de persones van participar de la festa del foc, repartint música, llum i pólvora pels carrers de la vila

29.07.2013 | 09:26
El correfoc va recórrer el centre de la vila i va acabar a la plaça de l´Església.

El programa de la Festa Major de Blanes va incloure dissabte passat a la nit un dels ingredients més esperats sobretot pel públic més jove, el correfoc que des de l'any 2003 forma part del cicle festiu estiuenc de la vila. I és que precisament el que ha fet enguany més especial que mai el correfoc ha estat que l'entitat que l'organitza per l'Ajuntament, la Colla de Diables Sa Forcanera, celebra aquest 2013 el seu 10è aniversari.
Per aquest motiu, l'espectacle pirotècnic que es va oferir dissabte a quarts de dotze de la nit, poc després que s'acabés la darrera actuació del Concurs Internacional de Focs d'Artifici, va ser més lluït que mai. Per donar-li encara més relleu, els Diables de Blanes van comptar amb el suport de més d'un centenar de diables repartint guspires d'altres colles com els Encendraires de les Franqueses del Vallès -que també van venir amb el seu propi grup de percussió-, així com la colla de Manresa i una petita representació dels diables d'Arenys de Munt.

Correfoc participatiu
Centenars de persones van participar en el multitudinari correfoc que va començar sota l'arc dels copatrons, al carrer Ample, va continuar per diversos carrers del centre de la vila i va acabar finalitzant a la plaça de l'Església. Al llarg del seu recorregut, l'espectacle de so, música, llum i pólvora va aixecar l'expectació dels participants que el van anar empaitant, així com del públic que també el va anar seguint per gaudir-ne.

A banda de la música de la tabalada del grup de percussió, les empaitades dels diables, les llengües de foc dels bufadors i les erràtiques danses del bestiari dels diables de Blanes -S'Escórpora, Es Grill i Sa Lleona- el correfoc es va completar amb els esclats de les traques aèries que estaven instal·lades al llarg del recorregut. Durant tot el correfoc hi va haver un dispositiu sanitari i de seguretat que tancava el recorregut per garantir qualsevol tipus d'assistència que fos necessària.

La Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes va dedicar el correfoc al seu cap de colla, Pol M. Brunet que, juntament amb els membres de la colla, va preparar l'espectacle pirotècnic però que, finalment, no va poder participar-hi a causa d'un accident.

10 Anys de Diables a Blanes
Al llarg d'aquests 10 anys, la Colla Sa Forcanera ha repartit guspires i tabalades arreu de Catalunya, des de la Jonquera fins a Barcelona passant per llocs com Olot, Barberà del Vallès o Caldes de Malavella, entre molts d'altres. També ha fet intercanvis amb colles catalanes que han participat en els seus correfocs.

Actualment l'entitat blanenca està formada per una quarantena de diables, entre foc i percussió, que organitzen cada any el correfoc de Blanes i Lloret, i compta amb molts projectes de futur. Un dels més engrescadors tindrà lloc el pròxim mes de setembre, quan sortiran per primera vegada dels Països Catalans en direcció a Toulouse.

Els actes del desè aniversari es van encetar el passat mes d'abril amb una exposició commemorativa que feia una retrospectiva fotogràfica de la seva història i actualment s'estan incloent diversos esdeveniments amb l'objectiu que sigui una celebració popular per gaudir d'aquesta data tan assenyalada i compartir-la amb vilatans i visitants.

La cloenda del 10è aniversari està previst que es faci al desembre, amb un acte final que inclourà, entre d'altres, un espectacle pirotècnic, un sopar i el lliurament de premis del concurs fotogràfic organitzat amb motiu dels 10 anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema