Any rere any, la travessia de les Medes no deixa d'anotar èxits de participació. Enguany han sigut 634 els nedadors que han participat en la prova organitzada pel Club Nàutic l'Estartit i que ahir va celebrar la seva 47a edició. El guanyador absolut va ser el terrassenc Adrià Muñoz, amb una marca de 18 minuts i 56 segons. Sara Pons es va proclamar guanyadora en la femenina. Amb 22 minuts i 10 segons, va ser 14a de la general.

La travessia, d'aproximadament 1.500 metres, va començar puntual i just a les 10:30h els participants es capbussaven al mar. Aquesta puntualitat va ser possible gràcies, en bona part, a una novetat incorporada l'any passat: la utilització simultània de quatre embarcacions per transportar els participants fins al punt de sortida ubicat a la zona de l'embarcador de la Meda Gran. "Aquest sistema ens va bé perquè ens permet igualar la capacitat de transport amb el nombre de participants i així agilitzar molt més la prova", comenta Eugeni Figa, subdirector del Club Nàutic l'Estartit.

Malgrat que s'havia pronostica l'arribada de Garbí i fort onatge, ahir el vent va donar una treva als participants i la jornada es va ?desen?volupar sense problemes ni complicacions. "Al final no ha entrat Garbí sinó que bufava una mica de vent de l'est i això ha ajudat els nedadors perquè ha fet que les onades anessin en la mateixa direcció que el recorregut", detallava Figa.

La prova més solidària

Com a novetat, el Club ha creat per a l'edició d'enguany el "casquet zero", l'equivalent al que es coneix com a fila zero al teatre, concerts... Així, tothom que ha volgut ha pogut pagar la inscripció sense participar en la travessia. Els diners recaptats es destinaran a Cáritas Baix Ter, entitat escollida, segons apunta Figa, perquè des del Club consideren que està fent "molt bona feina" al Baix Empordà i perquè amb la donació s'ha volgut prioritzar "l'assistència més bàsica i immediata".

En edicions anteriors, els organitzadors ja havien destinat part dels diners recaptats a fins socials.