Aquest matrimoni holandès fa una cervesa en un bar del passeig marítim de Platja d'Aro mentre els seus tres fills juguen a la platja. Hi han arribat tot passejant des del càmping on s'allotgen -el Cala Gogó, de Sant Antoni de Calonge- i es quedaran durant dues setmanes. De moment, es troben a la meitat de les seves vacances.

És el primer cop que vénen de vacances a la Costa Brava?

El segon. Ja havíem vingut ara fa cinc anys.

Què els atreu d'aquesta zona?

Sobretot el sol. Aquesta primavera passada ha fet molt mal temps a Holanda, vam tenir pluja, neu, fred... Per això, buscàvem sobretot el sol. A més, a Holanda vivim lluny de la platja, o sigui que ens venia de gust una mica de mar.

Què fan aquests dies?

Bàsicament anem a la platja. Sobretot ens agraden aquelles que tenen roques i onades altes... són precioses i als nens els encanta jugar-hi.

Què és el millor de la Costa Brava?

La gent és molt amable. A França, per exemple, a vegades sembla que els molesti tenir turistes. Aquí és diferent, i segur que tornarem.

S'han quedat només per aquesta zona, o han aprofitat per viatjar?

Amb tres nens petits, pràcticament vivim a la platja. Però d'aquí a uns dies ens agradaria visitar el castell de Gala Dalí, perquè ens encanta Dalí. Ja hem estat a Cadaqués, que ens va semblar increïble, i a Figueres. A més, ens agradaria anar un dia a Girona, que ja la vam visitar quan vam venir el darrer cop, i potser també anar a Barcelona.

Alguna queixa?

A nosaltres ens agrada nedar ben aviat al matí, i moltes vegades ens trobem amb què les platges estan brutes de la nit abans. La gent hauria de ser més responsable i netejar el que embrut.

Creuen que repetiran vacances aquí?

Sí. Ens agradaria tornar i recórrer la costa fent els camins de ronda, que són espectaculars.