31 de juliol de 2013
31.07.2013

Nit de vins a la plaça dels Jurats de Girona

El sommelier Ferran Centelles dirigeix una degustació

31.07.2013 | 00:00
Els participants van poder gaudir dels vins seleccionats per Centelles.

El que va ser durant onze anys el sommelier d'El Bulli va amenitzar dilluns al vespre la plaça dels Jurats de Girona un tast de vins en el qual van participar una setantena de persones procedents de diferents llocs de Catalunya. Durant l'experiència, experts i amateurs per igual, van poder tastar vins procedents de cellers d'Hongria i de l'Estat espanyol.

Una setantena d'amants del món de l'enologia van poder gaudir dilluns a la plaça dels Jurats de Girona d'un agradable tast de vins dirigit pel reconegut sommelier Ferran Centelles, qui va exercir aquest rol durant 11 anys a El Bulli.

Amb aquest tast, emmarcat en el Festival Tempo Sota les Estrelles, el club de vins gironí Wineissocial va voler celebrar amb alguns dels seus socis les primeres cent subscripcions a la província de Girona, la tercera amb més inscrits de tot l'Estat espanyol després de Barcelona i Madrid.

La cita va començar passades les vuit del vespre, quan l'organitzador de l'acte i fundador de Wineissocial, el gironí Manel Sarasa, va donar la benvinguda a tots els participants, procedents sobretot de Girona, però també de Roses, Barcelona o fins i tot de fora del país. "El vi és fantàstic, però a vegades ens supera perquè resulta molt difícil d'entendre. El més important però és descobrir-lo i gaudir-lo" relatava Sarasa, animant els principiants que dilluns vivien una de les seves primeres experiències en la degustació de vins.

I si encara quedava algun temor a fer el ridícul en un ambient aparentment selecte i exclusiu, el sommelier Ferran Centelles, cofundador del club, amb la seva proximitat, bon humor i paraules planeres i entenedores va allunyar qualsevol prejudici lligat a l'enologia, fent arribar la seva passió pel vi a tots i cadascun dels presents.

A llarg de la càlida vetllada els convidats van poder tastar sis classes de vins blancs i negres seguint els consells de Centelles que convertia cada degustació en un joc en què s'havien d'identificar els diferents aromes i gustos. "Com més envelleix un vi més textura agafa" explicava Centelles respecte als Albariños blancs, en concret un Eidos de Padriñan de 2011 i un Contraaparede de 2008.

Vins provinents d'Hongria
La selecció que més va sorprendre, sobretot als experts aplegats, va ser la dels vins hongaresos: un Szent Tamás Mád Furmint de 2011 i un Lagona Heumann de 2010, que segons el mateix Sarasa "són complicadíssims de trobar a Espanya" i que en aquesta ocasió van ser portats des de la mateixa Hongria per Centelles.

En l'última experiència, el sommelier va compartir amb els participants uns dels seus secrets: l'ús de la canyella per intensificar el sabor afruitat d'un Paco Garcia Crianza de 2012 i d'un suau Yotuel de 2007.

Entre els assistents, que van quedar encantats amb l'activitat, la sommelier gironina Anna Vicens explicava a Diari de Girona que a ella el club Wineissocial li permet "descobrir cellers nous i m'obliguen a cuinar, perquè hi ha vins que han d'anar acompanyats de plats concrets". La Beth, amateur en el món de l'enologia, acompanyava l'Anna. "M'ha agradat moltísim l'experiència de tast i espero poder-la repetir" comentava. També Ferran Centelles va destacar la importància d'aquest tipus de propostes en un moment en què "el consum de vi baixa però l'interès puja perquè la gent busca qualitat".

El grup la Jove Big Band de Girona & Guim Garcia van tancar la nit a ritme de música jazz.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook