Les platges de Sant Antoni de Calonge i Empuriabrava són les que compten amb més distintius de qualitat de tota la Costa Brava, segons un estudi fet pel Grup de Qualitat.

En aquests moments, es fan servir quatre distintius de qualitat. Un d'ells és la Q de Qualitat Turística, que requereix la implantació d'un sistema de gestió i el compliment d'uns nivells de qualitat en aspectes com la seguretat, salvament i primers auxilis, informació, neteja i recollida selectiva de residus, manteniment d'instal·lacions i equipaments, accessos, serveis higiènics, oci i bones pràctiques ambientals. A les comarques gironines, tenen aquest certificat les platges d'Empuriabrava, l'Estartit, Sant Antoni de Calonge, la Platja d'Aro i Sa Conca.

D'altra banda, un dels distintius més coneguts pels usuaris, consumidors i turistes és la Bandera Blava, que es concedeix a través d'un jurat internacional i que garanteix que la platja compleix amb 27 criteris relacionats amb la qualitat de l'aigua, l'educació i informació ambiental, gerència, seguretat i serveis. La seva renovació és anual.

Un altre distintiu són les normes ISO 9001 i ISO 14001, que acrediten una millora constant, ja que les platges han de renovar la seva certificació any rera any a través de la visita anual d'uns auditors independents, que verifiquen la millora de les instal·lacions, la qualitat de les aigües i la sorra, els serveis i la gestió de residus, entre altres.

Finalment, el reglament eruopeu Emas és el més prestigiós de la Unió Europea i, per tal d'obtenir-lo, s'ha de complir estrictament la legislació vigent. El procés s'inicia amb una revisió de les platges del municipi, on es descriu l'impacte de les activitats realitzades en l'entorn, tot seguit es redacta el sistema de gestió mediambiental i finalment es fa una declaració sobre les millores obtingudes.