Darnius acollirà el Darnius Fest 2013 els dies 16, 17 i 18 d'agost, clausurant, així la Festa Major del municipi empordanès, tal com va fer l'any passat en la primera edició del festival.

L'Ajuntament ha organitzat aquest acte en què es vol combinar artistes consolidats del món de l'electrònica, el house, l'indie-folk i d'altres estils, amb joves promeses locals. L'entrada és gratuïta així que tothom qui vulgui pot anar al Pantà de Darnius -l'escenari principal del festival- a disfrutar de bona música.

La jornada començarà divendres 16 amb el blues country d'arrel americana de Tori Sparks, i l'acompanyarà The Missing Leech, que ha vingut de gira pel Japó. El mateix dia es podrà escoltar electrònica, house, dub, techno i minimal de la mà, per exemple, de Man-L, un referent de l'electrònica a Girona i resident a Berlín.

Tots aquests concerts es faran al Pantà. Els altres grups, però, tocaran als Jardins de la Presa. Entre aquests hi destaca l'indie-folk festiu dels canadencs The Burning Hell i l'anti-folk de l'exguitarrista dels The Moldy Peaches. A més, també es podrà escoltar la nova fornada d'artistes catalans, com els Hot Penguins, la nova promesa indie de l'Alt Empordà i que ja té al mercat el seu primer àlbum.

Des del matí de divendres ja es podrà disfrutar dels concerts però serà dissabte el dia més fort, amb actuacions fins altes hores de la matinada. Diumenge, en canvi, el festival canviarà la música per la poesia. Entre les sis i quarts de vuit de la tarda a la Font d'en Massot es podrà escoltar tant poesia clàssica de la mà de Gio Vimo com a l'original rapsode El Salmó.