La popular festa còctel Rambo se celebrava cada estiu des de 1989 a la platja de Llafranc.Rambo és l'alter ego del propietari de l'Hotel Llafranc, Carles Bisbe.Com a preàmbul del Còctel es feia la Festa de la SirenaEn les últimes edicions, el nombre d'assistents va superar el que estava permés, segons la Generalitat.

La popular festa Còctel Rambo de Llafranc, no podrà celebrar el seu esperat quart de segle després que ahir la Generalitat de Catalunya notifiqués oficialment a l'Ajuntament de Palafrugell que denega l'autoritazió per realitzar aquesta activitat a la platja d'aquesta localitat del Baix Empordà. D'aquesta manera, la festa creada i organitzada pel propietari de l'Hotel Llafranc, Carles Bisbe, sota l'alter ego de Rambo, no es podrà acomiadar del municipi, ja que aquesta era l'última edició que es feia coincidint amb el 25è aniversari de l'esdeveniment.

"Ha estat una sorpresa total" comentava ahir a Diari de Girona Carles Bisbe després d'enviar un burofax a la Generalitat catalana demanant explicacions i solucions per a una situació que "no entenc". "L'Ajuntament sap que faig les coses ben fetes i aquest any fins i tot havíem arribat a un acord per tenir una festa controlada posant més efectius policials" explicava en Rambo de Llafranc qui ahir buscava respostes a aquesta negativa. "Fa 5 0 6 anys que ho fem a la platja i no entenc perquè el problema el posen ara". I és que a 10 dies de celebrar-se la festa, prevista pel pròxim 23 d'agost, aquest hoteler ja ho tenia tot a punt per a la gran celebració en la qual ha invertit més de 15.000 euros.

"Ara que faig amb els espònsors?" es preguntava Bisbe qui assegura que va rebre la notícia ahir directament de l'Ajuntament de Palafrugell via correu electrònic."Jo l'únic que demano és que em deixin celebrar el 25è aniversari de la festa Còctel Rambo que a més, serà l'última" afirmava Bisbe qui afegia convençut que encara "no tiro la tovallola".

D'altra banda i segons el regidor de Promoció Turística i primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Palafrugell, Albert Gómez, els motius pels quals la Generalitat no permet la realització de l'esdeveniment són tres: que és un acte privat i per tant no es considera oportú que es faci en un espai públic (la platja); que en les edicions anteriors es va sobrepassar el nombre de participants creant situacions de perill, i que no es controla el consum d'alcohol en menors d'edat. "Per part de l'Ajuntament ens sap greu aquesta negativa perquè el 25è aniversari era una efemèride important i el Còctel Rambo ha donat molt de nom a Llafranc" explicava Gómez.

Precisament aquest mateix consistori, es va plantejar l'estiu passat prohibir més edicions d'aquesta festa popular per motius semblants als que ara al·lega la Generalitat entre els quals, els problemes de seguretat, de control i de brutícia. "Al final vam decidir que en lloc de prohibir-ho directament parlaríem amb en Carles per col·laborar, perquè també enteníem que per Llafranc és una festa única que porta molta gent i genera molta economia en el sector turístic" justificava Gómez. Per això, havent arribat a un conveni amb Rambo per evitar molèsties i després de rebre la primera negativa de la Direcció General d'Ordenació del Territori, va ser el mateix Ajuntament qui va enviar una sèrie d'al·legacions especificant les millores que s'havien pactat per evitar les situacions conflictives viscudes en altres edicions.

Sobre una possible solució el regidor va especificar que "ara per ara no hem decidit si podríem oferir a en Carles alguna alternativa, però creiem que si no es fes a la platja, la festa perdria la seva essència". En Rambo de LLafranc ho té clar però: "Si no és fa a la platja, no es fa".

En aquesta última gran festa estava previst que en Rambo arribés en helicòpter i que s'organitzessin activitats infantils. Llafranc finalment però, no podrà dir adéu a la seva festa més popular.