Aquest cap de setmana, l'Estartit es guarneix amb la música i l'atmosfera pròpia d'un dels grups més exitosos i aclamats en la història de la música popular, The Beatles. Des de divendres i fins demà es duran a terme diferents activitats relacionades amb el grup de Liverpool, emmarcades dins el festival Beatles Weekend, que enguany arriba a la desena edició. Per celebrar l'efemèride, està programat per avui un dinar commemoratiu amb un menú de Beatle.

A més, en aquesta edició també es commemoren els 50 anys del concert de The Beatles a Barcelona, el primer i únic cop que el grup britànic va visitar Catalunya. Amb motiu d'aquesta data tan especial, avui al vespre, el grup Abbey Road reproduirà a la plaça de la Llevantina de l'Estartit el concert que van fer The Beatles el 3 de juliol del 1965 a La Monumental de Barcelona.

El Beatles Weekend, a banda de música, es complementa amb exposicions, activitats infantils, cinema, presentacions de llibres i fins i tot es pot fer un recorregut amb vaixell: el Magical Medes Tour, que consistirà en una sortida a les illes Medes amb el Nautilus a l'estil del Yellow submarine.

El públic també té l'oportunitat, durant el festival, de fer-se una fotografia a l'estil Crossroad, una de les imatges més cèlebres del segle XX, en la qual apareixen els quatre artistes creuant un pas de zebra del carrer Abbey Road. En aquest cas, la fotografia es fa al carrer Santa Anna de l'Estartit.

El primer Beatles Weekend

El festival va néixer de les mans de Ramon Moreno, un veí de l'Estartit col·leccionista de discs i cartells de The Beatles que fa deu anys va proposar a l'Ajuntament fer una exposició i un concert en honor al grup britànic. «El festival va començar sent una cosa molt senzilla, però avui el Beatles Weekend és ja una fita consolidada internacionalment», explica Moreno.

Al llarg d'aquesta dècada de festival s'han realitzat diferents activitats tant per a adults com per a nens. «Els últims anys hem volgut fer activitats adreçades als més menuts, perquè sàpiguen qui són The Beatles», comenta Moreno.

El tipus d'espectadors que han passat pel festival també han anat variant. «Al principi teníem un públic més de casa, però amb els anys la gent que estiueja aquí també s'hi ha sumat i fins i tot ve gent a l'Estartit expressament pel festival», subratlla el seu impulsor.

Ara, tot el municipi s'ha guarnit amb l'arribada del Beatles Weekend. Així doncs, els diferents espais on es desenvolupen les activitats s'han decorat amb banderetes i en alguns establiments sonen els hits més famosos de la banda britànica.