El nou local de moda d'Eivissa, que porta per nom Heart, uneix el món de l'art, la música i l'espectacle de Guy Laliberté (fundador del Cirque du Soleil) amb la gastronomia dels seus socis, els germans Adrià. No pretén ser un restaurant de carta i menú ni tampoc s'hi ofereix el típic sopar-espectacle, sinó que va més enllà oferint un nou concepte de gastronomia basat en el coneixement d'Eivissa.

Ferran Adrià i Guy Laliberté fa 20 anys que es coneixen i que es van enamorar del treball i el do de l'altre. Amics des de llavors, van començar a pensar en fer alguna cosa unint els seus talents. Així va néixer Heart, una barreja d'idees, màgia, espectacle, gastronomia, música i art en un mateix entorn.

El lloc escollit on fer créixer el seu projecte va ser Eivissa per ser «un destí internacional a mitja hora de Barcelona amb avió i amb una gran projecció mundial», explica Ferran Adrià. Heart busca recrear el veritable esperit d'Eivissa tot adaptant-se a la seva gastronomia i els seus costums. Els tres propietaris es van envoltar de gent que coneixia molt bé l'illa per tal d'entendre el funcionament d'Eivissa, a banda de fer un curs avançat sobre l'illa.

El restaurant, que es troba a l'Ibiza Gran Hotel del passeig Joan Carles I de Vila, estarà obert fins a l'octubre. Els seus propietaris expliquen que anar a Heart és «com fer un viatge per diferents llocs i ambients». «Hi ha moltes entrades i sortides per on la gent pot anar incorporant-se al viatge en diferents moments de la nit», indiquen.

El local, de 3.500 m2, té tres espais emblemàtics. Per una banda hi ha el Supper, un restaurant íntim amb espai per a 160 persones on els clients poden escollir dos dels set menús dividits en diferents mons: l' bèric, el Mexicà, el Nikkei, el Llunyà Orient, el Kaiseki, el Vegà i les Postres a partir de 150 euros amb les begudes a part. El sopar va acompanyat, cada nit, d'un espectacle amb ball, art, body paiting i música com la del pianista berlinés Nils Frahm, que va actuar en la nit d'inauguració del local que va tenir lloc el passat 30 de juny.

Al voltant de les dues de la matinada el Supper es converteix en una pista de ball, el Club, amb un espectacle encara més potent i més electrònic.

La cara més informal de Heart està a la part de dalt, a la terrace, on es recrea un mercat d'street food. Com si es trobessin al mig del carrer, els clients poden anar de parada en parada provant les diferents gastronomies del món amb música i balls de carrer. Tot per un preu de 50 euros per persona amb la beguda a part. En total treballen al Heart unes 330 persones, de les quals més de 30 formen part de l'espectacle artisticomusical.

Els tres socis han comptat amb l'ajuda de Patricia Urquiola, que ha desenvolupat estèticament el projecte. Els dissenys més curiosos de l'arquitecta es troben en la vaixella del local que preten ser original i familiar amb bols de ceràmica i plats inspirats en el Bulli. Una de les curiositats és que no hi ha coberts, sinó que es menja amb les mans o amb unes pinces d'acer. Pel que fa a el mobiliari, tot està ambientat en Eivissa. Les obres d'artistes com Takashi Murakami o Miguel Chevalier, que es poden comprar en el mateix restaurant, decoren el local. Els interessats en anar-hi a sopar només ho poden fer reservant a través del seu web.