Quico Pi de la Serra inaugurarà la setena edició del festival Camallera, cançó d'autor. República de les paraules d'estiu, que estarà dedicat a la figura d'Ovidi Monllor. Enguany, la gran majoria d'activitats se celebraran al Cinema Sonora de Camallera entre el 31 de juliol i el 9 d'agost. En total, es tractarà de set concerts i nombroses xerrades, projeccions de documentals i una exposició sobre els vint anys del Barnasants.

A més de Pi de la Serra (31 de juliol), la música anirà a càrrec de Mertixell Gené (1 d'agost), Mercè Poch i Jordi Rallo, que presenaran «Doll de paraula i aigua» (6 d'agost), Verdcel Ovidi (7 d'agost), Cesk Freixas i Roc Casagran (8 d'agost) i Montse Castellà (9 d'agost). A més, el dia 6 d'agost al migdia hi haurà l'espectacle musical El patriarcat entre les cordes, la primera producció pròpia del festival amb la rapsoda Paulina Fariza i l'arpa de Carme Ubach. La idea original ha estat del responsable del Festival, Pere Camps, mentre que Maite de Agorreta i Paulina Fariza s'han encarregat de seleccionar els textos. Un altre dels «plats forts» serà l'espectacle Ovidi al Cub, en què l'escriptor i activista David Caño, el productor musical Borja Penalba i el diputat de la CUP David Fernández homenatjaran el cantant.

Pel que fa a les xerrades, el tret de sortida el donarà el professor de política i exregidor d'ICV a Barcelona Ricard Gomà, que oferirà la conferència Esquerres i sobiranies als països catalans. El festival també comptarà amb la presència dels periodistes Roger Palà i Sergi Picazo, que parlaran del periodisme actual; Alfons Pérez, que parlarà de sobirania energètica;?Maria Crehuet, que explicarà l'experiència d'Ordis en matèria d'energies renovables, i la sindicalista Helena Motos, que defensarà la sanitat pública. A més, també es farà la presentació de tres llibres i es projectarà el documental Els espies de Franco.