Estrenarà al Portalblau de l'Escala un espectacle d'homenatges a diferents autors. Què l'uneix amb tots ells?

Cada cançó que interpretaré és un homenatge diferent a un autor que jo m'estimo, que he conegut i que he cantat. El públic veurà a dues persones fantàstiques, en Dani Espasa i l'Antonio Sánchez, i jo cantant homenatges a tota una sèrie de cantants que són bons amics i grans artistes. Em fa molta il·lusió fer aquest espectacle.

La Mediterrània ha estat sempre el punt de referència de la seva vida personal i artística.

Sí, he nascut enmig de la Mediterrània i m'agrada cantar coses amb què em trobo bé i que formen part de mi. És molt normal que canti cançons de la Mediterrània.

En el moment sociopolític que ens trobem, es pot seguir parlant del moviment de la Nova cançó o dels Setze Jutges?

No crec que es parli com abans de la Nova cançó. Tot aquest moviment ha fet un camí en la música catalana i una cosa ha portat a una altra. Hi ha grups que continuen reivindicant la llengua catalana i d'altres que no. Jo he cantat en la meva llengua des de sempre, no com una reivindicació sinó per normalitzar la situació. Canto amb la meva ànima i la meva llengua i ho continuaré fent sempre.

És injust el tractament que està rebent la llengua catalana a Mallorca?

Aquests últims anys han estat desastrosos. Si el govern de José Ramón Bauzá hagues durat més anys, hagués estat terrible. Que se n'hagi anat és un triomf per totes les nostres reivindicacions. La seva política es dedicava a tirar bombes a la nostra cultura i al català. Ara amb la seva marxa es podrà tornar a recompondre tot.

Com viu el procés independentista de Catalunya?

És un procés d'un país que ja és major d'edat i que vol i pot dir el que pensa. Des de fa molt de temps que s'ha dit prou i quan una cosa arriba en aquest punt, molt millor ser lliures i independents.

Hi falten els Països Catalans, en aquest procés?

Estaria molt bé que no es desvinculés.

Vostè que ha cantat en català per tot Europa, nord d'Àfrica i Japó, quina ha estat la rebuda del públic?

He estat en festivals on es canta amb finlandès, japonès, iraquià... i tothom ho ha trobat normal. El català és una llengua més i a mi em sembla que això ens ho hem de posar al cap.

Amb més de 30 dics dedicats a la música popular dels països catalans, en quin moment de la seva carrera es troba actualment?

Segueixo cantant, fent discos i actuant sobre els escenaris. No sé què passarà en el futur, visc el present.