Qui ho havia de dir que una quarantena d'embarcacions construïdes com qui diu de qualsevol manera, amb fusta, pneumàtics de goma, plàstics i fins i tot cartró, al final serien la diversió d'unes aproximadament 4.000 persones, o potser més, que es van aplegar ahir a la tarda al llarg de tota la platja i el Passeig Marítim de Sant Feliu de Guíxols per contemplar la setena Cursa de Pasteres posada en marxa amb motiu de la Festa Major pel Consell de Joves de Sant Feliu. Aquest joves pertanyen a l'Associació T2VR i són els que amb col·laboració -"però molt poca", segons ells-, de l'Ajuntament, organitzen cada any el concurs de pasteres, que s'ha acabat convertint en un dels actes més populars de les festes guixolenques.

Ahir diumenge, a les sis de la tarda, amb una calor gairebé asfixiant d'uns 30 graus (i sort que molta gent anava amb banyador), es va donar la sortida des dels antics ?Banys de Sant Telm a una de les travessies més esperades per tothom a la ciutat ganxona. La platja i el passeig de mar estaven plens d'estiuejants, turistes i gent de la població que, divertits, contemplaven com els intrèpids mariners ocasionals preparaven les seves embarcacions, molt fràgils, certament, per la precarietat dels materials utilitzats, però, això sí, decorades amb tots el motius mariners imaginables -i no mariners, també: hi havia una pastera taurina, fins i tot-. Alguns, a darrera hora, van necessitar l'assessorament d'algun fuster perquè la barca improvisada no fes aigües.

El vestuari dels aproximadament 300 tripulants era també l'adequat per al moment. La majoria anaven disfressats amb motius mariners o del folklore típic del país. No en va molts dels participants eren i són membres de colles carnavaleres que a l'hivern organitzen el carnaval guixolenc. A tothom que es va inscriure i va "arriscar" la seva seguretat embarcant-se en les pasteres, se'ls cobrava un euro de quota, el qual servirà més endavant, segons els organitzadors "per fer un sopar, regals i alguna cosa més". El recorregut, de més de mig quilòmetre, anava des de l'antic Palm Beach, fins a l'espigó que hi ha davant de la rambla del Portalet, on també esperaven centenars de persones per felicitar els guanyadors en mig de crits d'eufòria i algun petit "regalet" en forma d'ampolla de cervesa.