La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) juntament amb l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro van iniciar ahir a la nit una campanya de civisme nocturn sota el lema: Maximum Fun, Minimum Disturbance (Màxima Diversió, Mínima Molèstia).

Dos promotors cívics van ser els encarregats de repartir polseres i penjar pòsters de la campanya per la zona d'oci nocturn del municipi per conscienciar la gent que "és possible divertir-se respectant el dret al descans dels que estan dormint", afirma Joaquim Boadas, secretari general de FECASARM.

Al llarg de la nit es van visitar més de 70 establiments entre bars i locals d'oci nocturn i es van repartir prop de 700 polseres amb la inscripció de la campanya. "Són campanyes que tenen un caràcter preventiu, informatiu i complementari a les ordenances de civisme. S'ha de conscienciar la gent que no es pot beure alcohol fora de les zones autoritzades o provocar molèsties als veïns", explica Boadas.

Aquest no és el primer any que es duu a terme aquesta campanya al municipi, i tampoc serà l'únic dia de l'estiu. Durant aquest mes d'agost hi haurà una segona edició, ja que l'acollida d'aquesta proposta és "molt bona, tant per part dels establiments com de la gent que surt de festa", assegura el secretari de FECASARM. Segons Boadas "aquest acte de conscienciació no està malament per evitar denúncies per part dels veïns, ja que moltes vegades la gent porta a terme actes incívics sense saber o ser conscient que està molestant una altra persona".

Per a aquest setembre la Federació es prepara per créixer cap a sectors com l'hostaleria i la restauració i buscarà promoure tot un seguit d'activitats per atraure més gent a la nit a Platja d'Aro.