En Marc i en Quim, de 10 i 12 anys, es mengen un gelat mentre passen amb els seus pares, en Jordi i la Gemma, per Calella, on passen uns dies de descans. Aquesta família lleidatana es confessa una enamorada del Baix Empordà, i malgrat que en?guany passen les vacances a Calella de Palafrugell, anteriorment ho han fet a indrets com Begur i Llafranc. "Són unes vacances molt xules", diu en Marc.

Què els porta a estiuejar a la Costa Brava?

Ens agrada molt el lloc, les platges, el mar, passejar pels camins de ronda, fer visites culturals, parar-nos a petites caletes... En altres ocasions hem estat a Begur i Llafranc, perquè ens agrada molt el Baix Empordà. Anteriorment anàvem a l'Alt Empordà, però feia molt de vent, i per això al final vam acabar canviant.

Quant de temps es queden?

Ens hi estarem sis dies.

Què és el millor de la zona?

Valorem molt el paisatge, que no estigui tan massificat com les costes de Tarragona i Barcelona. Per això preferim venir aquí, encara que ens quedi una mica més lluny.

Què fan durant aquests dies de vacances?

Intentem voltar força, perquè no ens agrada fer platja matí i tarda. Ahir vam anar a Empúries, hem visitat també el monestir de Sant Pere de Rodes... I si podem "lluitem" amb els nens per poder fer els GR. Ells prefereixen anar a la platja, i suposo que això és el que farem els dies que ens queden.

És un bon destí, per venir amb criatures?

Sí, perquè tens de tot.

Es queixarien d'alguna cosa?

Potser dels preus... tot ens sembla una mica car. Nosaltres ens estem en un apartahotel, de manera que pots combinar els àpats dins i fora. Perquè sortir cada dia a menjar en família de restaurant és car, perquè som quatre. I també ens sembla que la informació sobre allotjaments està molt fragmentada. Estaria bé que hi hagués un web amb informació completa i veraç sobre tots els allotjaments de la comarca.