Trobem en Lucas i l'Elena sortint d'un bar del Barri Vell de Girona, on han anat a prendre una beguda ben refrescant perquè, tot i que van protegits amb un barret, estan passant molta calor visitant la ciutat. La parella està de ruta amb cotxe pel nord d'Espanya i han fet una petita parada a Roses i a Girona.

Quins llocs de Girona han visitat?

Aquest matí hem estat a Roses a la platja, i a la tarda hem vingut amb cotxe cap a Girona.?No hem tingut gaire temps per visitar la ciutat, hem passejat pel centre antic i poca cosa més.

És la primera vegada que vénen a Girona?

Sí, encara mai havíem estat a Girona però a Catalunya sí que hem vingut molts cops perquè és un país que ens agrada molt visitar.

Què és el que més els ha agradat?

L'atmosfera que es respira pels carrers de Girona. És molt gratificant passejar per la rambla o el carrer de la Força. L'ambient és molt acollidor en tot el nucli antic i té molt d'encant.

I el que menys els ha agradat o allò que canviarien?

La ciutat està molt bé, no crec que li falti o li sobri alguna cosa.

Han tastat la gastronomia local?

Sí, per descomptat. Ens agrada molt el menjar de Catalunya perquè hi ha molta varietat. Tant pots menjar marisc com carn, que tot està molt bo. Aquí teniu una dieta molt equilibrada.

Quin és el plat que els ha agradat més?

[S'ho pensen] El pernil ibèric, i per descomptat que el marisc.

Recomanaran la zona a algun amic o familiar?

Sí, per descomptat. Sempre que parlem dels nostres viatges a Catalunya, en parlem molt bé.

Quina és la seva propera parada?

Avui passarem el dia a Girona, demà anirem a Lleida i després, juntament amb uns amics d'Itàlia que s'afegiran al viatge, anirem cap al País Basc, on passarem uns quants dies.