El Jazz Festival L'Estartit-Costa Brava ha tancat la seva segona edició amb un 86,06% d'ocupació mitjana, fet que, segons els organitzadors, suposa la consolidació de la nova programació dedicada al jazz que les Joventut Musicals de Torroella de Montgrí van posar en marxa l'estiu passat. Els ritmes jamaicans destil·lats per la big band dels Gramophone Allstars, el Festival va abaixar dimecres a la nit el teló d'aquesta edició.

La directora del Festival, Montse Faura, es mostra molt satisfeta per l'augment d'espectadors. «Tot i ser una programació petita, de només cinc concerts de pagament més cinc de gratuïts de l'oferta compartida amb el Fringe Festival, la diversificació d'estils ens ha permès arribar a públics diferents i incrementar la base d'espectadors», assenyala. A més, Faura valora positivament l'aforament superior que ha tingut aquest any la plaça de la Llevantina, que ha permès comptar amb 150 entrades més per a cacda concert.

De cara a l'any que ve, Faura explica que se seguirà treballant per consolidar l'oferta. «La filosofia de la programació seguirà la mateixa línia d'apropar el jazz al públic des de diferents vessants, des del més clàssic al més modern i transgressar», explica. I afegeix que continuaran «confeccionant cartells en els quals hi hagi noms consagrats i intèrprets emergents, així com músics internacionals i també locals».

La programació del Jazz Festival L'Estartit ha comptat amb cinc concerts de pagament dels quals el de Gramophone Allstars Big Band va exhaurir entrades i els de Martirio i el trio del pianista Chano Domínguez van arribar fins al 98%. També van obtenir una molt bona acollida els concert de Dianne Reeves i la proposta més avantguardista del duet format pel contrabaixista Dave Holland i el pianista Kenny Barron, que va atraure un nombrós públic estranger que estava de vacances.