01 de agost de 2016
01.08.2016

2Cellos arrasa al Porta Ferrada

AC/DC i Michael Jackson conviuen a l'Espai Port

01.08.2016 | 07:19
2Cellos arrasa al Porta Ferrada

Els violoncel·listes croats Stjepan Hauser i Luka Sulic, un autèntic fenomen a Internet gràcies a les seves electritzants versions de temes clàssics del pop i el rock, van aconseguir un èxit espectacular dissabte a la nit al Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols. La seva proposta eclèctica, que barreja música clàssica amb Michael Jackson i AC/DC, per citar dos exemples, va entusiasmar el públic que omplia el recinte

La seva versió de Thunderstruck, d'AC/DC, ja té més de 63 milions de visites a YouTube. No és estrany que quan en van fer sonar els primers acords a l'Espai Port, el públic s'aixequés de les seves cadires i comencés a cridar i a picar de mans. Era l'equador de l'actuació de 2Cellos, un dels seus moments àlgids, encara que ja feia estona que s'havien posat els espectadors a la butxaca, i els mantindrien entusiasmats fins al final del recital.

La fórmula de 2Cellos a Internet no té misteris: dos intèrprets d'un instrument tan clàssic com el violoncel versionen temes clàssics del rock i el pop, en vídeos amb una estètica molt acurada. I la cosa funciona, com ho demostren els milions de visites que reben les seves propostes. Però, i en directe? La de dissabte a Sant Feliu de Guíxols va ser la primera actuació a Catalunya de Stjepan Hauser i Luka Sulic, i d'entrada havien aconseguit captar l'atenció del públic perquè el recinte de l'Espai Port presentava el ple de les grans ocasions. I de seguida es va veure que els dos joves instrumentistes han trobat també la fórmula de l'èxit quan són al davant dels seus fans: després d'una obertura delicada amb el tango Oblivion, d'Astor Piazzola, i un tema de la banda sonora de La misión, d'Ennio Morricone, va començar la seva repassada pels clàssics contemporanis amb Where the streets have no name, d'U2.

Enèrgics i electritzants com en els seus vídeos, i amb una enorme simpatia que transmetien en els comentaris entre cançó i cançó, i que els feien connectar encara més amb el públic, es van anar succeint temes de Coldplay (Viva la vida), Muse (Resistance), Nirvana (Smells like teen spirit), Rolling Stones (Satisfaction), Iron Maden (The trooper)... I sobretot de Michael Jackson (Human nature, Smooth criminal...) i d'AC/DC (Shock me all night long, Highway to hell...), aparentment antagònics però que passats pel filtre de 2Cellos van cohabitar a la perfecció a l'auditori i van portar els espectadors a aixecar-se de les cadires, cridar i picar de mans amb una intensitat també poques vegades vista a la Porta Ferrada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook