Aquesta parella de jubilats és natural d'Anglaterra, tot i que des de fa uns anys viuen al sud de França. Ha estat aquesta proximitat amb la Costa Brava la que els ha portat a passar uns dies de vacances a Roses. Els trobem mentre descansen asseguts al passeig marítim de Roses, amb una bossa plena de fruita i les coses a punt per poder fer una capbussada a l'aigua.

Com és que han decidit passar aquí les vacances?

Vivim a dues hores i mitja d'aquí, i com que ens és tan fàcil arribar conduint hem decidit creuar la frontera i passar les vacances a Espanya. De fet, ja és la segona vegada que ho fem.

On s'allotgen?

Ens estem tres nits en un hotel.

Què fan aquests dies?

Bàsicament ens relaxem, però també volem agafar un dia el cotxe i anar fins a Cadaqués. Ens han dit que la visita val la pena.

Què és el millor de Roses?

Ens agrada perquè és un poble petit però té de tot: platja, bons restaurants... I també influeix el fet que sigui més barat que França. Ens encanta comprar fruita aquí, perquè és fresca i està bé de preu. Nectarines, cireres, melons... el seu gust no té punt de comparació amb el de França.

I el pitjor?

No sabríem dir res, perquè només ens hem trobat facilitats. És un bon lloc per venir de vacances, la vida és senzilla aquí.

S'emportaran algun souvenir per a la família o amics?

Sí. El dia que anem a Cadaqués, volem comprar alguna cosa de ceràmica. De fet, unes amigues ens en van demanar expressament i els la pensem portar. Ens han dit que és molt bonica i, com tota la resta, millor de preu que a França.

Tenen previst, doncs, tornar en el futur?

Sí, i tant. Ens encanta el bon temps, les platges, l'ambient... per tant, sí, és un lloc que mantindrem a la nostra llista de vacances.