Palamós es prepara per acollir un dels esdeveniments més emblemàtics del mes d'agost. Es tracta de la Mostra de l'Havanera Catalana, que aquest any arriba a la trenta-cinquena edició i oferirà les actuacions dels grups Bergantí, Neus Mar, Peix Fregit i Port Bo. La Mostra va sorgir l'any 1978 en el marc del Festival de la Cançó Marinera de Palamós, dins la Mostra de l'Havanera Antiga. L'any 1981 va néixer definitivament la Mostra de l'Havanera Catalana, impulsada entre d'altres, pel reconegut autor Josep Lluís Ortega Monasterio.

La palamosina Mostra de l'Havanera es converteix cada any amb un concert d'havanera amb caràcter exclusiu, on la característica més destacada és que les cançons estan interpretades únicament en llengua catalana. Les condicions d'acústica de l'Arbreda i la continuïtat d'aquest esdeveniment la converteixen en una dels principals activitats entorn aquest gènere musical que tenen lloc a la Costa Brava. La Mostra està organitzada per l'Agrupació Sardanista Costa Brava en conveni amb l'àrea de Cultura i Patrimoni de l'Ajuntament de Palamós.

La tradicional cantada d'havaneres tindrà lloc a l'Arbreda Municipal, el proper diumenge 14 d'agost, a les 22 hores. Les entrades estaran a la venta a l'Oficina de Turisme del passeig del Mar, a partir de dijous, 4 d'agost.