Kings of Convenience han fet valdre aquest dilluns al Festival de Cap Roig el magnetisme del seu directe repassant alguns dels èxits que els han catapultat fins a la fama. Vestits de blanc immaculat i enmig d'un escenari tenyit només per llums de colors, el duet noruec ha encès l'actuació amb 'Winning a battle, losing the war' seguida de l'exitosa 'Toxic girl', una declaració d'intencions del que havia d'acabar sent la nit. Les melodies delicades i les veus harmòniques d'Erik Glambek Bøe i Erlend Øye s'han sincronitzat amb un públic que ha pogut confirmar de primera mà per què el grup continua ostentant un lloc privilegiat en la música indi malgrat que fa set anys que no publiquen nou disc.

Enmig d'un escenari fosc en què només hi destacaven les guitarres i un petit piano, el duet ha mostrat una harmonia sincronitzada, que els ha portat a repassar 'hits' com '24-25', 'Failure', 'Mrs Cold' o 'Boat behind', en què han animat el públic de la primera fila a posar-se drets simulant el moviment d'un vaixell.

Després d'agrair l'actuació prèvia a la seva a càrrec de Joan Dausà, que ha ofert un tast del seu nou projecte en anglès, l'han animat a continuar cantant en aquesta llengua per obrir-se a més públic, com ells van fer -han explicat- canviant el noruec i decantant-se per l'anglès per primera vegada amb la cançó 'Weight of my words'.

'Misread' i la popular 'I'd rather dance' han conduit el concert fins al tram final abans del 'bis', en què el duet s'ha enfrontat a 'Homesick'.