Aquesta parella té les coses clares. Fa anys que van comprar una casa a Empuriabrava perquè els agrada navegar amb barca i s'hi escapen sempre que poden, quan tenen vacances. Coneixen molt bé la Costa Brava i no tenen pèls a la llengua a l'hora de dir què els sembla bé i què no.

Per què van escollir Empuriabrava per tenir-hi una segona residència?

Si t'agrada navegar amb barca i el teu somni és arribar amb barca fins a la porta de casa, diguéssim que no hi ha massa opcions. Vam decidir comprar la casa ara fa nou o deu anys.

Què és el millor de la zona?

Per una banda, el mar. Ens encanta sortir amb barca i aquí podem fer moltes excursions. Ens agrada anar a cala Jòncols, a l'Estartit... des d'quí és molt pràctic. A més, s'ofereixen moltes activitats. Per exemple, les nostres filles estan avui en un curs de pintura.

I el pitjor?

El turisme ha deixat molts diners a Empuriabrava en les últimes dècades, però l'Ajuntament no hi ha invertit ni un euro. Hi ha rajoles aixecades, instal·lacions que s'han de millorar... però ningú fa res. No sabem pas en què s'han gastat els diners. Això ens genera frustració, perquè anem a altres pobles i veiem que estan molt més ben cuidats. Quan tenim amics de visita, ens fa mitja vergonya portar-los a passejar.

Han pensat marxar-ne?

Sí. De fet, ens hem comprat una altra casa a Platja d'Aro. Mantindrem la d'Empuriabrava per sentimentalisme, però està clar que el poble no pot seguir així.

Vénen molt sovint?

Sí, i tant, i no només a l'estiu. Tenim molts amics aquí i procurem venir tres o quatre cops l'any, també a la tardor i la primavera.

La Costa Brava és cara?

Està clar que si busques qualitat, l'has de pagar. Les cases de qualitat aquí són més cares que a altres zones, però jo prefereixo viure arran de mar que no pas tancat en un camp de golf.