Blanes organitza un estiu més el cicle Docus a la Fresca, que oferirà sessions de vídeoforum cada divendres d'agost, a partir de les deu de la nit. Es mostrarà un cinema compromès i crític, per tal de convidar els espectadors a la reflexió i amb posteriors debats relacionats tant amb el tema com amb el vídeo que s'ha visionat.

Enguany l'experiència ja ha arribat a la setena edició, i continua treballant per apropar diferents realitats socials a l'espectador. Com és habitual, La Focal ha comptat amb el suport de diverses entitats per poder organitzar les quatre sessions, que tindran lloc a partir de les deu de la nit a la plaça Verge Maria.

Docus a la Fresca arrencarà avui amb la primera sessió, que proposarà com a rerefons el tema de l'esclavatge a què ens sotmeten les grans multinacionals amb la projecció del títol OligopolyOFF: comença la revolució energètica ciutadana. El dia 12 de gost es tractarà la guerra de Síria amb A Syrian Love Story; mentre que el dia 19 s'abordarà la transexualitat amb De Berta a Teo. El dia 26 hi haurà una doble sessió per parlar d'ETA amb Danzariak/Ballarines i Asier eta biok (Asier y yo).