En Tiemen i l'Aletta ja fa cinc anys que passen les seves vacances en un càmping de Pals, on vénen amb el seu fill, que els arrossega perquè hi ha fet amics, amb qui es retroba cada estiu. Els trobem de camí a l'Estartit, on van a visitar el mercat.

Què els porta de vacances a la Costa Brava?

Sobretot el sol i el bon temps. I també que ens encanta Espanya. Jo [Aletta] de petita havia vingut a Espanya de vacances amb els meus pares, i hi tinc una tirada especial. M'agrada molt venir aquí. Altres anys hem anat també a Grècia o a França, però Espanya ens agrada especialment.

Què és el millor de la zona?

Nosaltres som de mar, perquè casa nostra també és a la costa, i les platges aquí són fantàstiques.

I el pitjor?

No vivim aquí tot l'any, sinó que només venim tres setmanes de vacances i estem de bon humor. Per tant, no tenim res per queixar-nos. El temps és fantàstic, el menjar boníssim i la gent molt amable. No podríem demanar res més.

Què fan durant aquests dies de vacances?

Anem en bicicleta, anem a buscar menjar fresc per després cuinar-lo al càmping, fem submarinisme, visitem els pobles del voltant...

Quants dies es queden?

Comptant les 22 hores que tenim de viatge amb la caravana, 21 dies. Però ens ho agafem en calma. Depèn de com estigui el trànsit o de si estem cansats, parem a fer nit a un lloc o l'altre.

La Costa Brava és cara?

No ens ho sembla. Els preus són similars als d'Holanda, i algunes coses, com ara la gasolina, són fins i tot més barates.

Després de cinc anys, han fet amics a la zona?

No. A veure, d'un any per l'altre sí que veus gent al càmping que et sona i que potser saludes, però no són amics. En canvi, el nostre fill sí que n'ha fet al càmping, i es retroben cada any. Per això sempre ens demana que vinguem aquí, perquè s'hi troba molt a gust i els vol tornar a veure.