Programa doble al Festival de Jazz de l'Estartit, amb Gabriel Amargant i Albert Sanz al front dels seus respectius grups. La nit atramuntanada semblava voler fer oblidar els focs que s'havien produït el dia anterior a la muntanya del Rocamaura, amb dues propostes que, en essència, parlaven català i que demostren el bon moment de la música de jazz feta per aquestes terres.

Gabriel Amargant, en format quintet, va presentar els temes del seu segon disc And Now for Something Completely Different, que ha estat reconegut amb el premi Enderrock de la Crítica al Millor Disc de Jazz. A cavall entre la composició i el ritme accelerat, Amargant ha bastit un segon disc que apunta a una carrera amb un brillant futur a partir d'un present també brillant.

Que la música de jazz és transversal queda demostrat amb els dos protagonistes que van ocupar l'escenari de l'Estartit. El valencià Albert Sanz va acabar de corroborar-ho amb la seva mirada al món de la música brasilera. Sanz s'acompanyava del contrabaix Javier Colina i d'Al Foster a la bateria. Foster és una autèntica llegenda del jazz. Al llarg de la seva dilatada carrera ha acompanyat músics com Dexter Gordon i Sonny Rollins, però sobretot, destaca la seva relació amb Miles Davis (el mateix Miles que li va denegar un autògraf quan Foster tenia 16 anys!) de qui va ser músic i amic en el període més fosc de la vida del mite. La bateria d'Al Foster es pot escolar en més d'una dotzena de discos de Miles Davis i el va acompanyar en infinitat de concerts a partir de 1972 i fins a la mort de Davis, l'any 1991. Foster també ha actuat amb John Scofield, que fa unes setmanes també va actuar a l'Estartit.

El trio de Sanz es va dedicar, doncs, a repassar els temes del seu darrer disc O que será, en els que versiona temes de Chico Buarque, Ivan Lins i Antonio Carlos Jobim, amb l'avançada d'un tema que formarà part del seu proper disc. Un viatge meravellós a l'altre costat de l'Atlàntic amb una bella interrelació i compenetració dels músics.