10 de agost de 2016
10.08.2016

Estopa encén Sant Feliu

Els germans Muñoz mostren una gran complicitat dalt de l'escenari en un dels concerts més multitudinaris del festival

10.08.2016 | 07:24
Estopa encén Sant Feliu

Els germans Muñoz van fer ballar ahir fins a l'extenuació el públic de Sant Feliu de Guíxols, on van portar la seva gira «Rumba a lo desconocido». Malgrat la pluja intermitent, Estopa va escalfar l'ambient amb els temes més coneguts de la seva discografia, des de «Cacho a cacho» i «Vino tinto» fins a «Pastillas para dormir» i «El del medio de los Chichos», entre molts altres.

La pluja que havia preocupat ahir tota la tarda organitzadors, músics i públic del concert d'Estopa al festival de Porta Ferrada, a Sant Feliu de Guíxols, no va donar treva, però tampoc va caldre. Malgrat la fred i la humitat, i unes gotes que no van deixar de caure amb menor o major intensitat, els germans Muñoz van aconseguir escalfar l'ambient només de pujar a l'escenari. Amb un públic totalment entregat -i protegit, això sí, amb paravents repartits per l'organització-, el concert va ser una festa des dels primers segons.

Com si d'una premonició es tractés, José i David Muñoz van aparèixer a escena de forma espectacular, sortint d'una «rentadora» gegant. Però de seguida van demostrar que no havien quedat centrifugats ni passats per aigua, ja que van entonar les primeres notes de Acelera un poco más i gairebé no els va ser necessari ni continuar, ja que el públic es va posar a corejar-la mentre una marea de telèfons intentaven immortalitzar el moment.

El concert va començar amb força, amb temes tan coneguts com Vino TintoPastillas para dormir. Els gemans Muñoz es van mostrar molt contents de tornar a Sant Feliu -«mira, ja gairebé tenim accent gironí», van bromejar- i van demanar al déu de la pluja que els respectés.

La rumba va ser, com no podia ser d'altra manera, la base del concert -no en va la gira s'anomena «Rumba a lo desconocido»-, i Estopa van aconseguir que el públic vibrés amb temes com Tu perfume. També hi va haver temps per a la nostàlgia, amb lentes com Ya no me acuerdo i el record per a un amic seu de Cornellà que ha «deixat aquest sistema planetari per anar-se'n a un altre», però el to sel concert a Sant Feliu va ser eminentment festiu.

Fent gala del seu bon humor, els germans Muñoz van assegurar que olorava «molt bé» quan se sentia una evident olor a porro i fins i tot van consultar al públic quines cançons volia escoltar, tot i que òbviament no es van posar d'acord. A mesura que arrivava el final, temes com Poquito a poco, Me falta el alientoLa Raja de tu falda van servir de premi a un públic que va aguantar estoicament sota la pluja.

Bon rotllo amb el públic
El públic va demostrar la seva fidelitat tot cantant les cançons a ple pulmó, sobretot les més emblemàtiques, com El del medio de los Chichos, o Estopa, entre altres. David i José van mostrar un cop més una gran complicitat dalt de l'escenari i un bon rotllo que es va estendre sense dificultats entre el públic en un dels concerts més multitudinaris d'enguany a Porta Ferrada, juntament amb el de Manolo García.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook