Palamós acollirà diumenge la 35a edició de la Mostra de l'Havanera Catalana, organitzada per l'Agrupació Sardanista Costa Brava a l'Arbreda de Palamós. Enguany hi participaran els grups Peix Fregit, Bergantí, Neus Mar i Port-bo, i les entrades es poden comprar anticipadament a l'oficina de Turisme. Totes les cançons seran interpretades exclusivament en català.

El proper diumenge, a les deu de la nit, el recinte de l'Arbreda de Palamós es tornarà a convertir en el «Palau de l'Havanera». Com cada any, la nota predominant serà el silenci absolut i les cançons se succeiran una rere l'altre.

La Mostra de l'Havanera Catalana, tal com la coneixem avui, va sorgir l'any 1978 dins el marc del reconegut Festival de la Cançó Marinera de Palamós, i emmarcada en l'anomenada Mostra de l'Havanera Antiga. L'any 1981 naixia definitivament la Mostra de l'Havanera Catalana, impulsada entre altres, pel reconegut autor Josep Lluís Ortega Monasterio.

Fins a dia d'avui han desfilat pel seu escenari els millors grups d'havaneres de Catalunya i les illes Balears, amb intèrprets, autors i compositors de la vàlua dels mestres Dabau, Sirés o el propi Ortega Monasterio.

A més, el 2012 es va produir un relleu en l'organització del concert, fins aquell moment a càrrec de la Comissió de la Mostra de l'Havanera, passant aquesta tasca a l'Agrupació Sardanista Costa Brava.